ΔΙΑΦΟΡΑ

Καρδιακή προσβολή στις γυναίκες: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Η καρδιακή προσβολή στις γυναίκες παρουσιάζει συμπτώματα που ποικίλλουν τόσο όσο και στους άνδρες. Αλλά το να γνωρίζετε ποια από αυτά πρέπει να προσέξετε μπορεί πραγματικά να σας σώσει τη ζωή -και οι γυναίκες κάτω των 55 ετών συχνά εμφανίζουν τουλάχιστον τρία συμπτώματα.

Τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής μπορεί να διαφέρουν δραστικά μεταξύ ανδρών και γυναικών. Αυτά που μπορεί να θεωρούνται ως χαρακτηριστικά στην καρδιακή προσβολή μπορεί να μην σας συμβούν, επομένως τα σημάδια που αναζητούν οι γυναίκες μπορεί να είναι λάθος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα συμπτώματα σπάνια εμφανίζονται μεμονωμένα, επομένως μπορεί να αντιμετωπίσετε πολλά από αυτά ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με το Circulation, τα συμπτώματα στις γυναίκες είναι πιο ανεπαίσθητα και ποικίλα. Οι περισσότερες ανησυχούν περισσότερο για ασθένειες όπως ο καρκίνος του μαστού, ωστόσο οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο αφού περίπου μία στις τρεις γυναίκες πεθαίνει από καρδιακή νόσο κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Δρ. Deirdre Mattina, καρδιολόγο στην Κλινική του Κλίβελαντ.

«Τα συμπτώματα εμφανίζονται συχνά σε ομάδες. Πολύ σπάνια εμφανίζεται μόνο ένα σύμπτωμα σε κάποιον», εξηγεί η Corrine Jurgens, συγγραφέας της εργασίας και αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Νοσηλευτικής Connell στο Κολέγιο της Βοστώνης.

Σύμφωνα με το NHS, η καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν η παροχή αίματος στην καρδιά εμποδίζεται ξαφνικά, συνήθως από θρόμβο αίματος. Είναι επείγουσα ιατρική κατάσταση και αν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε υποστεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να καλέσετε αμέσως το 166.

«Η έλλειψη αίματος στην καρδιά μπορεί να βλάψει σοβαρά τον καρδιακό μυ και μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή», τονίζουν οι ειδικοί.

Τα ανεπαίσθητα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής

Σύμφωνα με το NBC News, ο πόνος στο στήθος είναι το κλασικό σύμπτωμα, αλλά υπάρχουν και άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με καρδιακές προσβολές και μπορεί να είναι πολύ πιο διακριτικά, όπως πίεση ή σφίξιμο στο στήθος που μερικές φορές μπορεί να ακτινοβολεί στο σαγόνι, τα χέρια και την πλάτη.

Όμως τα συμπτώματα των γυναικών μπορεί να διαφέρουν περισσότερο και να περιλαμβάνουν ναυτία, ζαλάδα, υπερβολική κόπωση και κρύο ιδρώτα, δηλαδή πράγματα που δεν θα αποδίδονταν απαραίτητα σε καρδιακή προσβολή.

Επιπλέον, οι γυναίκες κάτω των 55 ετών τείνουν επίσης να εμφανίζουν τουλάχιστον τρία συμπτώματα, όταν παθαίνουν καρδιακή προσβολή. Αυτά περιλαμβάνουν πόνο στο σαγόνι, τον αυχένα, τα χέρια ή τους ώμους, αίσθημα παλμών στο στήθος ή αισθήματα καούρας.

πηγη oloygeia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button