ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 μυστικά για τέλεια μαρέγκα

Τι πρέπει να προσέχουμε για να πετύχει η μαρέγκα;

1. Τα ασπράδια δεν πρέπει να περιέχουν ίχνη από κρόκους, τα δε αυγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Το μπολ να είναι καθαρό και στεγνό (το καλύτερο μπολ είναι το γυάλινο).
2. Η ζάχαρη δεν πρέπει να προστίθεται από την αρχή, αλλά αφού χτυπηθούν και σφίξουν τα ασπράδια, πρέπει δε να πέφτει κατά μικρές ποσότητες.
3. Προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα της μαρέγκας. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ (αν το προβλέπει η συνταγή) και το ξίδι ή το λεμόνι. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα σταματάτε το χτύπημα.
4. Για να καταλάβετε ότι έχετε πετύχει τη σωστή υφή, θα πρέπει αν μετακινήστε το μπολ ελαφρά, το περιεχόμενό του (η χτυπημένη μαρέγκα) να μη μετακινείται.

4538
5. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί και σχεδιάζετε δύο κύκλους (για δίσκους μαρέγκας). Εκεί απλώνετε το μείγμα της μαρέγκας. (Αν φτιάξετε θήκη για πάβλοβα, ζωγραφίζετε έναν κύκλο και απλώνετε εκεί το 1/3 του μείγματος. Στην περίμετρο επάνω βάζετε την υπόλοιπη μαρέγκα με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με κουτάλι.)
6. Ψήνετε τη/τις μαρέγκα/ες στους 130 οC – 140 οC επί 1 ώρα έως 1ώρα και 30’ περίπου. Με το αργό ψήσιμο η μαρέγκα γίνεται τραγανή εξωτερικά και μαλακή στο εσωτερικό της.

πηγη icookgreek.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close