ΚΟΙΝΩΝΙΑ

27 χώρες διαμαρτύρονται για την Αγία Σοφία!

27 χώρες διαμαρτύρονται για την Αγία Σοφία!

 

Προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, χαρακτηρίζεται από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, η χρήση του μνημείου για λατρευτικούς σκοπούς και όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, οι συμμετέχοντες στη συνέλευση θα εκδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στη συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν 120 εκπρόσωποι κοινοβουλίων από την Ελλάδα και 27 χώρες και όπως ανέφερε ο κ. Αμανατίδης στον εκπομπή «Δύο στις 12», ένα από τα ψηφίσματα που θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα αφορά την Αγία Σοφία. «Υπάρχει ένα ψήφισμα για την Αγία Σοφία, για την προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου», επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών και ανέφερε, ότι, μέσω του ψηφίσματος, ζητείται από την Unesco να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της Αγίας Σοφίας, ενώ ταυτόχρονα καλείται η Τουρκία να μην υποστηρίζει – όπως είπε ο κ. Αμανατίδης – ενέργειες, οι οποίες αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του μνημείου και να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Ο κ. Αμανατίδης, εξάλλου, χαρακτήρισε σημαντικό και το ψήφισμα που αναφέρεται στην Ε.Ε. και στην αλλαγή στάσης που θα πρέπει να υπάρξει, με επίκεντρο τα προβλήματα των πολιτών της, ενώ ανάλογα ψηφίσματα θα εκδοθούν για το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και για τις εχθροπραξίες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ο κ. Αμανατίδης είπε, ότι, μέσα από αυτές τις συναντήσεις προβάλλεται ως παράγοντας στεθερότητας η Ελλάδα, σε μια ευρύτερη περιοχή με έντονες ανακατατάξεις και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα το γεγονός, ότι, τα συμπεράσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, θα διαχυθούν σε κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και κέντρα λήψης αποφάσεων, μέσω των 120 ορθοδόξων χριστιανών, στο θρήσκευμα, βουλευτών από τις 27 χώρες.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button