ΔΙΑΦΟΡΑ

7χρονη ανέβασε πυρετό αλλά οι γιατροί την έστειλα σπίτι – Λίγο αργότερα αποδείχθηκε μοιραίο λάθος

Αυτό το 7χρονο κοριτσάκι ανέβασε πυρετό, κάτι που ανησύχησε την μητέρα της και αποφάσισε να την μεταφέρει στο νοσοκομείο. Οι γιατροί την έστειλαν σπίτι, μη θεωρώντας ότι είναι κάτι ανησυχητικό, και αυτό αποδείχθηκε μεγάλο λάθος.

Τι είχε τελικά; Η Νάταλι Γουάλς είναι νοσοκόμα και γνωρίζει αρκετά πράγματα για τις ασθένειες, για αυτό και όταν η μικρή της κόρη είχε έντονο πονοκέφαλο, ανησύχησε. Έχοντας δει και άλλες περίεργες και ακραίες περιπτώσεις, σαν αυτή εδώ την κοπέλα που έχασε τα δάχτυλά της μετά από υψηλό πυρετό, την έστειλε για εξετάσεις.

Σύντομα ο πυρετός της κόρης της ανέβηκε σε επικίνδυνα επίπεδα και η Γουάλς τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Μοιράζεται την ιστορία της για μία νόσο που μερικές φορές προβληματίζει τους γιατρούς: τη νόσο του Lyme. Όταν η Γουάλς μετέφερε τη κόρη της στο νοσοκομείο, βρήκαν ένα οίδημα στο κεφάλι της, το οποίο πίστεψαν ότι μπορεί να οφείλεται σε τσίμπημα αράχνης.

Η διάγνωση

Της έκαναν θεραπεία για το τσίμπημα και την έστειλαν σπίτι, που αποδείχθηκε τελικά μοιραίο λάθος. Αλλά δεν ήταν τσίμπημα αράχνης και τα συμπτώματα του κοριτσιού χειροτέρεψαν. Η Γουάλς μετέφερε την κόρη της σε άλλο νοσοκομείο, όπου και έγινε η διάγνωση για τη νόσο του Lyme.

Ένα από τα συμπτώματα της νόσου του Lyme είναι ένα κόκκινο σημάδι που μοιάζει με στόχο, αλλά η κόρη της δεν είχε ποτέ αυτά τα σημάδια.

Η Γουάλς μοιράζεται την ιστορία της για να γνωστοποιήσει σε γονείς να είναι επίμονοι και να πιέσουν τους γιατρούς να είναι προσεκτικοί στη διάγνωσή τους. Η Γουάλς δημοσίευσε ένα μήνυμα στα social media, εξηγώντας τα συμπτώματα της κόρης της και δήλωσε ότι δεν είδε ποτέ κάποιο τσιμπούρι πάνω στην κόρη της, καθώς η νόσος μεταφέρεται μέσω αυτών των παρασίτων.

Ευτυχώς, η Γουάλς πήρε τη σωστή απόφαση να μεταφέρει αλλού την κόρη της, όπου έγινε η σωστή διάγνωση της ασθένειας και έγινε η κατάλληλη θεραπεία.

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button