ΥΓΕΙΑ

Το κάρι προστατεύει από τα εγκεφαλικά!

 

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονο κάρι μπορεί να προστατεύουν τον εγκέφαλό τους από την άνοια, το εγκεφαλικό και…
άλλα νευροεκφυλιστικά νοσήματα, αναφέρουν επιστήμονες από τη Γερμανία.

Σε πειράματα με ποντίκια ανακάλυψαν ότι μία ουσία που περιέχει η κουρκουμίνη, το κύριο συστατικό του κάρι, επιδιορθώνει τις βλάβες που προκαλούν αυτά τα νοσήματα στα κύτταρα του εγκεφάλου.

Η ουσία λέγεται αρωματική τουρμερόνη και, όπως διαπιστώθηκε, προάγει τον πολλαπλασιασμό βλαστοκυττάρων στον εγκέφαλο και την διαφοροποίησή (μετατροπή) τους σε νευρώνες.

Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για την επιδιόρθωση των βλαβών στον εγκέφαλο.

«Αν και αρκετές ουσίες έχει διαπιστωθεί ότι διεγείρουν τον πολλαπλασιασμό των εγκεφαλικών βλαστοκυττάρων, λιγοστές προάγουν και την διαφοροποίησή τους σε νευρώνες, η οποία αποτελεί σημαντικό στόχο της αναγεννητικής ιατρικής», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αντέλ Ρέγκερ, από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης & Ιατρικής του Γιούλχ, στη Γερμανία.

“Τα ευρήματά μας για την αρωματική τουρμερόνη μάς φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά προς αυτόν τον στόχο”.

 

 

πηγη http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button