ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το πιο αφράτο και μυρωδάτο νηστίσιμο Κέικ Λεμονιού

Σίγουρα αυτό το πεντανόστιμο μυρωδάτο κέικ δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει!
Με απλά υλικά, εύκολο στην παρασκευή του αυτό το νηστίσιμο κέικ που μας προτείνει ο Πάνος Παπαδάκης και η Ομάδα Live Kitchen θα το λατρέψετε!

Υλικά

Για το γλάσο
150 γρ. ανθρακούχα λεμονάδα με στέβια

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ Κοσκινίζουμε  το αλεύρι, το μπέικεν, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υγρά μαζί δηλαδή την βανίλια, την ανθρακούχα λεμονάδα, το ηλιέλαιο και το ξύσμα λεμονιού τα ρίχνουμε στο άλλο μπωλ ανακατεύοντάς τα.

Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα μας σε μία φόρμα 20χ20 pirex και ψήνουμε σε προθερμασμένο  στον αέρα για περίπου 65-70 λεπτά στους 170 βαθμούς ανάλογα με τον δικό σας φούρνο!
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει

Μόλις  κρυώσει φτιάχνουμε το γλάσο λεμονιού και ξεφορμάρουμε το κέικ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ανθρακούχα λεμονάνα με στέβια, στην συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ και αρχίζω να τα ανακατεύω με την συρμάτινη κουτάλα μέχρι να δέσει το μίγμα πάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας.
Μετέπειτα κόβω σε κομμάτια την λεμονόπιτα
και προσθέτουμε πάνω του το γλάσσο!

Πηγη neakriti.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button