ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό)

κατηγορίες συνταγής

Διάρκεια Μαγειρέματος:
120+ λεπτά
Βαθμός δυσκολίας:
Για αρχάριους
Είδος φαγητού:
Γλυκά και επιδόρπια
Τύπος γεύματος:
Επιδόρπιο, Σνακ, Πρωινό

Για ειδικές περιπτώσεις:
Μεγάλες παρέες, Φοιτητική ζωή
Της εποχής:
Όλες τις εποχές
Συστατικά:
Ξηροί καρποί, Σοκολάτα,Γαλακτοκομικά

 

υλικά

250 ml γάλα
200 γρ. ζάχαρη
125 γρ. Χωριό βούτυρο αγελάδος
450 γρ. μπισκότα πτι μπερ (σπασμένα με το χέρι)
50 γρ. κακάο
3 κ.σ. κονιάκ

εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το κακάο, το κονιάκ και τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε μια λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και ρολάρουμε σφιχτά δημιουργώντας έναν κορμό.
  • Τοποθετούμε τον κορμό στην κατάψυξη για 3 ώρες.
  • Σερβίρουμε κόβοντας σε ροδέλες και γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης.

πηγη minervahorio.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button