ΔΙΑΦΟΡΑ

Συναγερμός στο Αιγαίο: Νέα Navtex των Τούρκων για την Ανατολική Μεσόγειο – Δεν φεύγει το Oruc Reis από την περιοχή

Συναγερμός στο Αιγαίο: Νέα Navtex των Τούρκων για την Ανατολική Μεσόγειο – Δεν φεύγει το Oruc Reis από την περιοχή

Στην έκδοση ακόμη μίας Navtex προχώρησαν οι Τούρκοι για την Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας άσκηση με πραγματικά πυρά και φέροντας ξανά συναγερμό στο Αιγαίο, ενώ το Oruc Reis δεν αποχωρεί, με τους γείτονες να βγαίνουν στην αντεπίθεση κόντρα στους Γάλλους, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία θα πραγματοποιήσει άσκηση με πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο από 1 έως 2 Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που μέχρι και ο Ντόναλντ Τραμπ ενεργοποιήθηκε για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

«Το Oruc Reis δεν επιστρέφει, θα κάνει έρευνες σε Ρόδο και Καστελλόριζο»
Υπενθυμίζεται πως η τουρκική Υeni Safak μετέδωσε πως το σεισμογραφικό αναμένεται να συνεχίσει τις δραστηριότητές του χωρίς να επιστρέψει στο λιμάνι.

«Οι προγραμματισμένες ερευνητικές δραστηριότητες του Oruç Reis στο πλαίσιο της τρέχουσας Navtex και τις νέες Navtex που θα ανακοινωθούν στο μέλλον θα επεκταθούν μέχρι τα τέλη των ελληνικών χωρικών υδάτων νότια του νησιού Καστελλόριζο και δυτικά του νησιού της Ρόδου» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι το «θερμόμετρο» έχει ανέβει στην Ανατολική Μεσόγειο ύστερα από έκδοση πολλαπλών NAVTEX. Η Τουρκία προχώρησε σε παράταση της NAVTEX για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με την Ελλάδα να απαντά με αντι-NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις.

 «Η Γαλλία ενθαρρύνει το ελληνοκυπριακό δίδυμο»

Την προσγείωση γαλλικών αεροσκαφών στην Κύπρο, «με το πρόσχημα άσκησης» από κοινού με Κύπρο, Ιταλία και Ελλάδα, επικρίνει δριμύτατα με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η «προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη προς τις συμφωνίες του 1960.

Με αυτή τη στάση, η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο το οποίο είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι είναι εκείνοι που προσπαθούν για την εξεύρεση λύσης» στην περιοχή. όλες οι πρωτοβουλίες που στοχεύουν στον αποκλεισμό της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων θα πέσουν στο κενό, τονίζεται..athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button