ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φέτα τηγανιτή με σουσάμι και μέλι

2424

 

Ένα υπέροχος κρασομεζές και όχι μόνο. Μια συνταγή για φέτα τηγανιτή με σουσάμι. Περιχύνετε με μέλι για υπέροχη ξινόγλυκη γεύση και το απολαμβάνετε με τους αγαπημένους σας !!!

Υλικά συνταγής

  • 250γρ τυρί φέτα
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κοφτό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 80  γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. σουσάμι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόψτε το τυρί σε φέτες , περίπου 1,5 εκ. πάχους. [Αφήστε τα τετράγωνα κομμάτια ή κόψτε τα και στη μέση κάθετα].
  2. Σπάστε τα αβγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Σε ένα τρίτο μπολ, προσθέτετε το σουσάμι.
  3. Βουτάτε κάθε κομμάτι φέτας στα αβγά, στη συνέχεια μέσα στο αλεύρι, ξανά πάλι στα αβγά και τέλος τα βουτάτε στο σουσάμι να καλυφθούν πλήρως.
  4. Ζεσταίνετε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τη φέτα  και από τις δύο πλευρές. Μόλις λιώσει η φέτα και το σουσάμι “πάρει” ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί
  5. Περιχύνετε με το μέλι [αν είναι πηχτό το θερμαίνετε για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμμάτων] όσο ακόμα η φέτα είναι ζεστή και την απολαμβάνετε.

fried-feta-with-honey-and-sesame-seeds-bread-716065724

 

πηγη sintayes.gr 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button