ΔΙΑΦΟΡΑ

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας μέχρι και 14 βαθμούς σήμερα – Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και σποραδικές καταιγίδες συνοδευόμενες από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) στα βορειοανατολικά της χώρας προβλέπονται σήμερα, μετά από ένα μεγάλο διάστημα ακραία υψηλών θερμοκρασιών.

Ήδη από χθες το βράδυ δρόσισε στα βορειοδυτικά, ενώ οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας σήμερα προβλέπονται να υποχωρήσουν έως και 14 °C σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές της Τετάρτης 26/07. Η θερμοκρασία θα επανέλθει κοντά στον μέσο κλιματικό όρο, δηλαδή τη μέση τιμή της περιόδου 1991-2020.

Οι παρακάτω χάρτες δείχνουν την 24ωρη μεταβολή των μεγίστων θερμοκρασιών, όπως προβλέπεται από το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

 

Παράλληλά στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως περιοχές της Χαλκιδικής) και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια).

Ο καιρός σήμερα

Προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς), 19 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 34 βαθμούς στην Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως 39 βαθμούς), 21 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 38 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 5-6 μποφόρ και το βράδυ σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική) προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια) και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι:Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια) και βελτίωση από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-07-2023
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά εώς 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-07-2023 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-07-2023
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

πηγη daynight.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button