ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς να καθαρίσω καμένα λίπη στις σχάρες του φούρνου;

Τα λίπη που καίγονται στον φούρνο από τα πολλά ψησίματα είναι ένας πραγματικός εφιάλτης στην κουζίνα. Το να καθαρίζεις τις σχάρες του φούρνου από τα καμένα λίπη, δεν είναι από τις πιο ευχάριστες δουλειές στην κουζίνα του σπιτιού μας. Ειδικά αν αμελήσεις το καθάρισμα τους και προστίθενται νέα καμένα λίπη επάνω τους, είναι πραγματικά πονοκέφαλος το καθάρισμα τους.

Είναι βέβαια και το μέγεθος τους που μας κάνει την ζωή δύσκολη στο καθάρισμα της κουζίνας μας. Και δεν χρειάζεται να ψήσεις κρέας ή κοτόπουλο για να καούν τα λίπη πάνω στις σχάρες του φούρνου. Ακόμα κι ένα γλυκό να φτιάξεις, αν τρέξει η φόρμα ολόγυρα το βούτυρο η το λάδι τρέχει πάνω στις σχάρες. Την επόμενη φορά που θα ψήσεις θα δεις τις κηλίδες λίπους να σκουραίνουν επικίνδυνα μέχρι να καούν από τα πολλά ψησίματα.

Έτσι τα καμένα λίπη που συνορεύονται πάνω στις σχάρες του φούρνου στερεοποιούνται σε στρώματα διαδοχικά. Μετά χρειάζεται πολλή δουλειά για να καθαρίσουν. Όμως σας έχω ένα κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια. Με λίγη υπομονή μόνο, θα γίνουν οι καμένες σχάρες του φούρνου σου αστραφτερές σαν καινούργιες.

Βυθίστε τις σχάρες σε καυτό νερό να τις καλύπτει.

Αν έχετε μεγάλο βαθύ νεροχύτη θα είναι μια χαρά. Συνήθως τέτοιους έχουμε στους επαγγελματικούς χώρους εστίασης. Όμως και η μπανιέρα του μπάνιου αλλά και μια μεγάλη λεκάνη ρούχων που να χωράνε μέσα οι σχάρες κάνουν μια χαρά .

Γεμίζουμε νερό καυτό την μπανιέρα ή την μεγάλη λεκάνη. Ακουμπάμε μια πετσέτα στην μπανιέρα για να μην γδαρθεί με τις σχάρες. Ρίχνουμε μέσα 2 ταμπλέτες ενισχυμένο απορρυπαντικό πλυντηρίου. Τοποθετούμε μέσα τις σχάρες με τα καμένα λίγη. Ακουμπάμε επάνω τους βάρος ώστε να είναι μόνιμα βυθισμένες. Προσθέτουμε 1 κ.σ. μαγειρική σόδα στο καυτό νερό.

Αφήνουμε όλη νύχτα να σταθούν. Την επόμενη ημέρα φορώντας γάντια κουζίνας πλένουμε με το σφουγγάρι ή με βούρτσα κουζίνας. Ξεπλένουμε πολύ καλά και στεγνώνουμε τις σχάρες. Εγώ πάντα τις περνάω στο τέλος με λίγο ξύδι βάζοντας το πάνω σε στεγνό καθαρό πανί. Οι σχάρες αστράφτουν σαν καινούργιες. Μετά τις σχάρες του φούρνου καθαρίστε σωστά και τον φούρνο σας από καμένα λίπη.

πηγη argiro.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button