ΔΙΑΦΟΡΑ

Κύπρος: Ακρωτηριάστηκαν τρία άτομα από κροτίδες το βράδυ της Ανάστασης

Και στις τρεις περιπτώσεις εκπυρσοκρότησαν πάνω στα χέρια τους – Ένας 34χρονος έχασε ολόκληρο το χέρι του

Στη Κύπρο τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά έξω από εκκλησίες από κροτίδες το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, το πρώτο περιστατικό αφορά 17χρονο στην περιοχή Ακρόπολης στη Λευκωσία, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι από κροτίδα. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 9 το βράδυ, όταν η κροτίδα που επιχείρησε να ρίξει, εκπυρσοκρότησε στο χέρι του με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό σε δύο δάχτυλα του δεξιού του χεριού.

Το δεύτερο περιστατικό, αφορά άντρα ηλικίας 35 ετών στο Γέρι, επίσης στη Λευκωσία, ο οποίος τραυματίστηκε επίσης από κροτίδα και υπέστη ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του αριστερού χεριού. Τέλος, το τρίτο περιστατικό αφορά 34χρονο στο χωριό Μαλούντα, ο οποίος στην προσπάθεια του να απομακρύνει εκρηκτικό μηχανισμό, αυτός εξερράγη με αποτέλεσμα να χάσει το αριστερό του χέρι.

Το πρώτο νεκρό παιδί από οξεία ηπατίτιδα ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

Συνολικά έχουν καταγραφεί 169 κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, εκ των οποίων τα 114 στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως τουλάχιστον ένα παιδί πέθανε εν μέσω αύξησης των περιπτώσεων οξείας ηπατίτιδας  από άγνωστη αιτία μεταξύ ανηλίκων· διευκρίνισε πως ενημερώθηκε για 169 κρούσματα σε 12 χώρες.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, ως την 21η Απριλίου περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης σε παιδιά είχαν καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, στην Ισπανία, στο Ισραήλ, στη Δανία, στην Ιρλανδία, στην Ολλανδία, στην Ιταλία, στη Νορβηγία, στη Γαλλία, στη Ρουμανία και στο Βέλγιο.

Ο ΠΟΥ σημείωσε ότι οι 114 από τις 169 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα παιδιά που παρουσίασαν οξεία ηπατίτιδα ήταν ηλικίας μεταξύ του ενός μήνα και των 16 ετών. Τα 17 κρίθηκε πως χρειάζονται μεταμόσχευση ήπατος. Δεν αποκαλύπτεται καμία λεπτομέρεια για το παιδί που υπέκυψε, ούτε πού καταγράφηκε ο θάνατος.

Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι στις τελευταίες 74 περιπτώσεις, εντοπίστηκε συνηθισμένος ιός της γρίπης, γνωστός ως αδενοϊός. Τα 20 από τα παιδιά που εξετάστηκαν είχαν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό· τα 19 είχαν ταυτόχρονα τον αδενοϊό και την COVID-19, πρόσθεσε. Ο ΠΟΥ διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και συνεργάζεται με τις βρετανικές υγειονομικές αρχές και άλλα κράτη μέλη και εταίρους του για τα κρούσματα.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ εξέδωσαν έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο, καλώντας τους παιδίατρους να επαγρυπνούν για περιπτώσεις ηπατίτιδας σε ανήλικους, που πιθανόν συνδέονται με έναν ιό της γρίπης, στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας για τα ανεξήγητα κρούσματα οξείας φλεγμονής του ήπατος σε παιδιά.

Πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button