ΔΙΑΦΟΡΑ

ΟΠΕΚΑ: Το νομοσχέδιο για τα επιδόματα αποκαλύπτει τις αλλαγές σε ΚΕΑ, επίδομα παιδιού και επίδομα ενοικίου

ΟΠΕΚΑ: Το νομοσχέδιο για τα επιδόματα αποκαλύπτει τις αλλαγές σε ΚΕΑ, επίδομα παιδιού και επίδομα ενοικίου

Στο νομοσχέδιο για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που όπως αποκάλυψαν από χτες το βράδυ τα Dikaiologitika News εισέρχεται στη Βουλή ξεκαθαρίζεται το τι μέλλει γενέσθαι με τις αλλαγές σε ΚΕΑ, επίδομα γέννας, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου του 2020 θα δίνεται σε δυο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ, η πρώτη αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, ενώ για την επόμενη δεν αναφέρεται τίποτα.

Όσον αφορά τους δικαιούχους από τρίτες χώρες για τα επιδόματα μητρότητας, παιδιού και στέγασης ανεβαίνει το όριο παραμονής νόμιμα και

μόνιμα στη χώρα από τα 10 χρόνια που περιλάμβαναν οι αρχικές διατάξεις σε 12. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι 5 χρόνια.

 

Ωστόσο, για όλα τα επιδόματα (ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου κ.α.) διευκρινίζεται ότι για τα έτη 2020, 2021, 2022 και 2023 τα επιδόματα

χορηγούνται εφόσον οι δικαιούχοι διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια από το έτος 2012 και εντεύθεν, οπότε ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Όσοι βέβαια έλαβαν κάποιο επίδομα το 2019 με την 5ετή παραμονή στη χώρα θα συνεχίσουν να το λαμβάνουν κανονικά για τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών των δικαιούχων στο σχολείο είναι πλέον απαραίτητη για το επίδομα παιδιού και επίδομα στέγασης.

Επίσης το ΚΕΑ γίνεται ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ η ημερομηνία πληρωμής όλων των επιδομάτων ορίζεται η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button