ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι

Υλικά

Γέμιση

  • 500 γρ. κουβερτούρα περίπου 70% κακάο
  • 275 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 40 γρ. Cointreau
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του

Επικάλυψη

  • 300 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο
  • 200 γρ. κακάο

Βάρος περίπου 1.400 γρ., Προετοιμασία – αναμονή 1½ ώρα

Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε τα 500 γρ. κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα πορτοκαλιού και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει. Την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία πλαστική κουτάλα έως ότου η κουβερτούρα λιώσει. Αν δεν λιώσει όλη, βάζουμε το μείγμα πάνω σε μπεν μαρί. Τέλος, προσθέτουμε το Cointreau.

Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί τόσο που να πλάθεται. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια. και τα αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν καλά, εκτός ψυγείου, αλλά σε δροσερό δωμάτιο. Έπειτα λιώνουμε τα 300 γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Μόλις είναι έτοιμη η σοκολάτα, την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε συνεχώς για πολύ ώρα, μέχρι να χλιαρύνει και να φαίνεται πιο γυαλιστερή.
Βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια στη σοκολάτα έτσι ώστε να καλυφθούν καλά και μετά τα ρίχνουμε μέσα στο κακάο που έχουμε βάλει σε ένα ταψάκι. Μόλις αρχίσει να παγώνει η σοκολάτα της επικάλυψης, κουνάμε δεξιά-αριστερά το ταψάκι ώστε το κακάο να καλύψει τα τρουφάκια. Μαζεύουμε τα τρουφάκια, τινάζοντάς τα από το κακάο. Τα διατηρούμε για 15 ημέρες σε κλειστό δοχείο και σε δροσερό μέρος.

πηγη steliosparliaros.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button