ΔΙΑΦΟΡΑ

Ανακαλούνται μπισκότα και κράκερ στα οποία ανιχνεύθηκε σκόρος τροφίμων

Ανακαλούνται μπισκότα και κράκερ στα οποία ανιχνεύθηκε σκόρος τροφίμων

Σε ποια εταιρεία ανήκουν τα προϊόντα, στα οποία διαπιστώθηκε ότι περιείχαν προνύμφες σκόρου.

Τα προϊόντα, από την Daylesford Organic, είναι «ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση», προειδοποιεί η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA). Οι προνύμφες είναι μικρά παράσιτα που μοιάζουν με κάμπιες και αργότερα εξελίσσονται σε σκόρους. Η κατανάλωσή τους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αρρωστήσετε, αλλά οι υπεύθυνοι δεν το συνιστούν.

Η προειδοποίηση μη κατανάλωσης ισχύει για τα παρακάτω προϊόντα:

– Daylesford Organic Rye, Spelled & Raisin Crispbreads – 120g (με ημερομηνία ανάλωσης πριν από τις 22 Μαΐου 2024 και τις 5 Ιουνίου 2024)

– Daylesford Organic Savoury Biscuit Selection – 360 γραμμάρια (με ημερομηνία ανάλωσης πριν από τις 22 Μαΐου 2024, 5 Ιουνίου 2024 και 10 Σεπτεμβρίου 2024)

– Daylesford Organic Savoury Biscuit Selection – 960 γραμμάρια (με ημερομηνία ανάλωσης πριν από τις 22 Μαΐου 2024 και τις 5 Ιουνίου 2024)

«Αυτά τα προϊόντα έχουν παρουσία προνυμφών σκόρου, γεγονός που τα καθιστά επικίνδυνα για κατανάλωση», ανέφερε η FSA. Είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο Daylesford Organic, από τη Milk & More και την Ocado. Μερικά καταστήματα στο Cotswolds, στο Notting Hill του Λονδίνου και σε άλλες τοποθεσίες διαθέτουν επίσης τη γκάμα προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας τροφίμων.

Όποιος έχει αγοράσει τα προϊόντα δεν πρέπει να τα καταναλώσει. Επίσης, καλό είναι να αποφύγει να ανοίξει τη συσκευασία, είπε η Daylesford. Αντίθετα, οι πελάτες θα πρέπει να τα επιστρέψουν στο κατάστημα από το οποίο τα αγόρασαν για πλήρη επιστροφή χρημάτων – με ή χωρίς απόδειξη.

Το διαβάσαμε εδώ healthstat.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button