ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο Μαρουσάκης: Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη – Χτυπάει πολική μάζα τη χώρα σε λίγα εικοσιτετράωρα

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στα social media, κάνει λόγο για βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από την Κυριακή θα αρχίσει να επηρεάζει την Ιταλία κυρίως από το απόγευμα, ενώ στην Ελλάδα προβλέπεται μεταβολή του καιρού από τα Δυτικά από το μεσημέρι-απόγευμα της Δευτέρας

Την ημέρα της Τσικνοπέμπτης o καιρός αναμένεται αρκετά καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο η έκπληξη έρχεται λίγες ώρες… μετά!

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, μίλησε για πολικό ψύχος στην Ελλάδα που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου, όταν δηλαδή θα μπει στην Ευρώπη μία πολική αέρια μάζα.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «δεν αποκλείεται εκεί στις 10 με 12 Μαρτίου να φτάσει μέχρι και την Ελλάδα και να φτιάξει ένα χειμωνιάτικο σκηνικό».

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Για τη Δευτέρα στην οποία αναφέρθηκε ο Θοδωρής Κολυδάς η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει: Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις.

Από τις μεσημβρινές ώρες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, ενώ καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από το απόγευμα και αργότερα στα βόρεια.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Το διαβάσαμε εδώ diaforetiko.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button