ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο – Αναβολή στην έναρξη της σχολικής χρονιάς…

H κακοκαιρία «Daniel» έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων σε όλη τη χώρα, και ιδίως στις περιοχές του Θεσσαλικού Κάμπου, όπου τα σχολεία αναμένεται να μην ανοίξουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, όπου ήταν προγραμματισμένη η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, αναβάλλεται η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών της κακοκαιρίας «Daniel» που ξέσπασαν στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στη Μαγνησία.

Ειδικότερα, με σχετική απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου – Μαγνησίας, Δημήτρη Νασίκα, η τέλεση των αγιασμών για την έναρξη των σχολείων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, ώστε να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα επισημοποιήθηκε η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων της Θεσσαλίας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με τις καταστροφές που έχει προξενήσει η κακοκαιρία Daniel, προκαλώντας προβλήματα και έχει στοιχίζοντας ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023».

Το άνοιγμα των σχολείων θα πραγματοποιηθεί, μία εβδομάδα αργότερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

«Μετά από συνεννόηση του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, ανακοινώνεται με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023».

Τι δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθεί η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Μαγνησία, εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel».

Συγκεκριμένα, η ίδια δήλωσε ότι:

«Στις 12 η ώρα έχουμε τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές εισήγηση η δική τους όπως και των δημάρχων είναι να αναβληθεί για μια εβδομάδα ο αγιασμός, το πιθανότερο είναι ότι εκεί θα καταλήξουμε αλλά μην το παίρνετε ως απόφαση. Αν αποφασιστεί τελικώς η αναβολή του αγιασμού της έναρξης της σχολικής χρονιάς θα είναι για τις περιοχές για τις οποίες υπάρχει θέμα. Θα ανακοινωθεί σήμερα».

Παράλληλα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή τόνισε πως για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή, θα απαιτηθεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ειδικότερα η ίδια δήλωσε ότι:

«Οι καταστροφές στις υποδομές στο Πήλιο είναι τόσο μεγάλες που φοβόμαστε ότι όταν θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της ζημιάς θα ξεπεράσει το μέγεθος της ζημιάς που έχει γίνει στο Βόλο».

Όσον αφορά στα νοσοκομεία της περιοχής η υφυπουργός τόνισε πως εξακολουθούν λειτουργούν κανονικά και τα χειρουργεία συνεχίζονται.

Μείνετε συντονισμένοι στο Proson για να μαθαίνετε, όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία που θα μείνουν κλειστά, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών της κακοκαιρίας «Daniel».

πηγη proson.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button