ΔΙΑΦΟΡΑ

Πριν την κηδεία βάφτισαν το βρέφος, έδωσαν το όνομα του πατέρα του

Πριν την κηδεία βάφτισαν το βρέφος, έδωσαν το όνομα του πατέρα του

Το έγκλημα έχει προκαλέσει συναγερμό στις αστυνομικές αρχές που έχουν ακροβολιστεί σε κάθε μεριά του νησιού φοβούμενοι βεντέτα.

Άγριο φονικό στον Αργουλιό Μυλοποτάμου. Ένας 22χρονος πατέρας ενός βρέφους πέφτει νεκρός μετά από τέσσερις σφαίρες που δέχεται από 44χρονο συγχωριανό του. Το Ρέθυμνο παγώνει. Ο δολοφόνος 17 ώρες μετά εμφανίζεται στις αστυνομικές αρχές και παραδίδει το όπλο του εγκλήματος «Εγώ τον σκότωσα. Είχαμε διαφορές. Με προκάλεσε και θόλωσα», ήταν τα πρώτα λόγια του δράστη στους αστυνομικούς.

Τον σκότωσε μπροστά στα μάτια των συγγενών του

Το φονικό έγινε έξω από το σπίτι συγγενούς του θύματος. Δράστης και θύμα φέρεται να είχαν λογομαχήσει λίγη ώρα νωρίτερα, τους χώρισαν και ο καθένας πήρε τον δρόμο του. Πριν βγουν τα όπλα. Την ώρα που ο 22χρονος περπατούσε στον δρόμο μαζί με τους συγγενείς του, ο 44χρονος πέρασε από δίπλα τους με το αγροτικό του. Διαπληκτίστηκαν ξανά και τότε ο δράστης έβγαλε το πιστόλι και τον πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές, εν ψυχρώ σε διάφορα σημεία του σώματος. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν έξω από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο 22χρονος θύμιζαν αρχαία τραγωδία.

«Δεν ήταν για κτηματικά… Όχι… Όχι.. Τον ζήλευαν επειδή ήταν δυνατός. Κι ο αδελφός του είχε σηκώσει όπλο και σημάδευε εμένα μια φορά και ήμασταν στα δικαστήρια. Κι ήμουν έγκυος τότε. Γιατί είναι “άρρωστοι”. Είναι απ’ τα Χριστούγεννα. Όλες αυτές οι φασαρίες… και τις δημιουργούσαν αυτοί. Πηγαίναμε στα δικαστήρια. Δίπλα ήταν τα σπίτια», σημείωσε η σύζυγος του θύματος μιλώντας στο MEGA. Λίγο νωρίτερα τον είχε αποχαιρετήσει με μια σπαρακτική ανάρτηση στο διαδίκτυο. «Πού είσαι καρδιά μου;… Ακόμη δεν ήρθες… Έχει ξυπνήσει ο γιος σου και σε περιμένει να του μιλήσεις… Γιατί δεν έχεις έρθει ακόμα καρδιά;», έγραψε.

Φόβοι για βεντέτα

Από την πρώτη στιγμή, σε κάθε γωνιά του χωριού, αστυνομικοί περιπολούσαν, υπό τον φόβο της βεντέτας. Μάλιστα, τα σπίτια τόσο του 22χρονου θύματος, όσο και του 44χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη, βρίσκονται υπό ισχυρότατο αστυνομικό κλοιό, μιας και η απόσταση που τα χωρίζει, είναι ελάχιστη.

Η αδελφή του 22χρονου, που τον είδε να φεύγει απ’ τη ζωή μπροστά στα μάτια της, τον αποχαιρέτησε με μία μαντινάδα… «…σαν σήμερα το σπίτι μας / ο χάρος το αδειάζει / μα μες στο χώμα /γίνηκες χρυσός που δεν / σκουριάζει… αδελφέ μου».

Βάπτιση πριν την κηδεία

Το νεογέννητο μωρό της οικογένειας βαφτίστηκε στο εκκλησάκι του χωριού. Ένα παιδί που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον πατέρα του, τον οποίο και στερήθηκε πριν καν σαραντίσει. Η οικογένεια του νεαρού άνδρα, κλήθηκε να ακολουθήσει το έθιμο που ορίζει πως πριν την κηδεία θα πρέπει να έχει τελεστεί η βάφτιση του μωρού του. Ενός βρέφους που πήρε το όνομα του πατέρα που δεν πρόλαβε να γνωρίσει. Το απόγευμα της Κυριακής, η απόλυτη ευτυχία του μετατράπηκε σε μια στιγμή σε ατέλειωτο σπαραγμό.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 22χρονου έχει προκαλέσει γενικό συναγερμό στην αστυνομία που φοβάται μια νέα βεντέτα στο Μυλοπόταμο ανάμεσα στις δύο οικογένειες, καθώς οι συγγενείς του εκλιπόντα εκφράζουν την αγανάκτηση τους και απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στον εισαγγελέα ο δράστης

Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ ο 44χρονος καθ΄ ομολογίαν δράστης έφυγε από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου για να περάσει την πόρτα του εισαγγελέα, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης υποστήριξε ότι το θύμα εξύβρισε τον νεκρό του πατέρα και έτσι αποφάσισε να τον πυροβολήσει.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsique.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button