ΔΙΑΦΟΡΑ

Βρέφος με καταγωγή από Πύργο, ξεψύχησε σε νοσοκομείο της Κύπρου

Θλίψη έχει σκορπίσει στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, ο θάνατος ενός βρέφους 30 ημερών σε νοσοκομείο της Κύπρου. Ο πατέρας του με καταγωγή από την Ηλεία, εργάζεται και ζει στην Λεμεσό με την οικογένεια του και είδηση του θανάτου του νεογνού, προκάλεσε σοκ και στους συγγενείς του στον Πύργο.

Συγκλονισμένος ο πατέρας του άτυχου βρέφους που άφησε προχθές τη τελευταία του πνοή στο Μακάρειο, K.K., μίλησε στον Alpha για την τραγική κατάληξη του μόλις ενός μηνου αγοριού του.

Σύμφωνα με τον πατέρα το άτυχο αγγελούδι από την περασμένη Δευτέρα είχε παρουσιάσει αδιαθεσία με αποτέλεσμα να μην τρέφεται καλά.

Την επόμενη μέρα Τρίτη βράδυ παρουσίασε πυρετό 38,1 και το πρωί της Τετάρτης το μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού απύρετο.

«Είχε κάνει μόνο κάποια δέκατα πυρετό»

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπέβαλαν το παιδί σε αιματολογικές εξετάσεις. Τους είπαν, σύμφωνα με τον ίδιο πως το μωρό είχε ένα απλό μικρόβιο και θα καταπολεμηθεί με αντιβίωση.

Την Πέμπτη το βράδυ σύμφωνα με τον πατέρα η κοιλιά του μικρού αγοριού είχε γίνει σαν πέτρα. Τότε γύρω στις 6 με 7 το βράδυ ξεκίνησαν οι εντατικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί τι είχε το βρέφος.

Στις δέκα το βράδυ της ίδιας μέρας μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου οι γιατροί τους ενημέρωσαν, ότι υπήρχε υγρό στο στομάχι και πίεζε ζωτικά όργανα και ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση.

Το βρέφος χειρουργήθηκε και στη μια και μισή μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα Παρασκευής ολοκληρώθηκε. Όπως λέει, οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως είχε σκωληκοειδίτιδα με αποτέλεσμα να υποστεί σηψαιμία και μόλυνση.

Οι γονείς γύρισαν Λεμεσό για να πάρουν προσωπικά τους πράγματα και να επιστρέψουν. Στις 5 το πρωί δέχθηκαν τηλεφώνημα από το νοσηλευτήριο ότι το βρέφος είχε πάθει ανακοπή καρδιάς και το επανέφεραν. Όπως τους είπαν θα έπρεπε να υποβληθεί εκ νέου σε χειρουργική επέμβαση. Άμεσα επέστρεψαν στο Μακάρειο.

Οι γιατροί τους ανέφεραν πως το μωράκι τους διασωληνώθηκε και η κατάσταση ήταν κρίσιμη.

«Μείναμε εκεί μέχρι που «έφυγε». Αν γινόταν υπέρηχος κοιλιάς ίσως να το προλαμβαιναμε. Για ένα απλό υπέρηχο χάσαμε το μωρό μας».

Οι γονείς προχώρησαν με καταγγελία στις αστυνομικές αρχές για ιατρική αμέλεια. Τα ακριβή αιτία του θανάτου του άτυχου βρέφους αναμένεται να διαπιστωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί το απόγευμα από την Ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα στην Λευκωσία.

Πηγή: Alpha Κύπρου – alphanews.live

https://www.youtube.com/watch?v=aKZUhUFI_n0&feature=emb_logo

Πηγή: Alpha Κύπρου – alphanews.live

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button