ΔΙΑΦΟΡΑ

Με το ρολόι τα ψώνια σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ με το SMS στο 13033

Στο 13033 πρέπει να στείλουν SMS με τον κωδικό δύο όσοι καταναλωτές θέλουν να βγουν για ψώνια. Ωστόσο, εφόσον δεν υπάρχει διευκρινηστική εγκύκλιος, ο χρονικός περιορισμός πιάνει και τα σούπερ μάρκετ καθώς αφορά όλα τα ανοιχτά καταστήματα που «περικλύει» ο κωδικός δύο του 13033. Ήταν κάτι που πρώτο αποκάλυψε το Dnews.

Νέο ωράριο έχουν τα σούπερ μάρκετ αυτή τη βδομάδα. Μέχρι το άνοιγμα των καταστημάτων, τα σούπερ μάρκετ λειτουργούσαν έως στις 20:30.

Με το νέο διευρυμένο ωράριο που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, τα σούπερ μάρκετ πλέον θα κλείνουν στις 8 το βράδυ, προκειμένου και οι πολίτες να έχουν χρόνο να επιστρέψουν μέχρι την έναρξη απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ.

Παράλληλα, ο χρονικός περιορισμός που έχουν οι πολίτες για ψώνια αφορά και τα σούπερ μάρκετ. Συνεπώς, τα ψώνια θα πρέπει να γίνονται με το ρολόι. Στέλνοντας SMS τον κωδικό 2 στο 13033 οι πολίτες θα έχουν δύο ώρες περιθωριο για τα ψώνια τους τόσο στο σούπερ μάρκετ όσο και στα καταστήματα.

Στο pdf που είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης τονιζόταν πως «Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του».

Η απόφαση συνεπώς δεν εξαιρεί τα σούπερ μάρκετ, στα οποία τα ψώνια δεν είχαν χρονικό περιορισμό. Συνεπώς, οι πολίτες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα ψώνια τους μέσα σε δύο ώρες από τον χρόνο αποστολής του SMS στο 13033..

dikaiologitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button