ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τυρόπιτα με κόκκινες πιπεριές

Μια λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα, ανθότυρο, κεφαλογραβιέρα και κόκκινες πιπεριές. Μια πολύ εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια αγαπημένη πίτα, σαν συνοδευτικό, ορεκτικό, ή μεζέ με το κρασάκι σας.

Υλικά συνταγής

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 4 κόκκινες πιπεριές σε κύβους
  • μια πρέζα πιπέρι – πάπρικα γλυκιά
  • 50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και βουτυρώνετε ελαφρά με ένα πινέλο το ταψί του φούρνου.
  2. Πλένετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια. Ζεσταίνετε 1 κ.γ. βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρετε τις πιπεριές σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Τις κατεβάζετε από τη φωτιά και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώνουν.
  3. Εν το μεταξύ, θρυμματίζετε με τα χέρια τη φέτα και το ανθότυρο, τρίβετε τη κεφαλογραβιέρα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα βάζετε όλα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε και τα 2 χτυπημένα αυγά, πιπέρι, τις πιπεριές από το τηγάνι και λίγη πάπρικα. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  4. Στο πάγκο εργασίας σας βάζετε τα 3 φύλλα πρώτα, βουτυρωμένα ένα ένα, το ένα πάνω στο άλλο. Βάζετε τη μισή γέμιση κάθετα, αφήνοντας διάστημα 5 εκ. πάνω και κάτω. Διπλώνετε πάνω και κάτω να “φυλακιστεί” η ζύμη, στρίβετε το φύλλο σε μπαστουνάκι και το τοποθετείτε στο ταψί με το τελείωμα του φύλου στη κάτω πλευρά. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη μισή γέμιση. Βάζετε και το δεύτερο “μπαστουνάκι” στο φούρνο.
  5. Αλείφετε και τα δύο μπαστουνάκια με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να έχετε ένα τραγανό ροδοκόκκινο φύλλο.

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button