ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένα ξεχωριστό σουφλέ με ψωμί του τοστ

Ένα ξεχωριστό σουφλέ με ψωμί του τοστ

Υλικά 1 μεγάλο ψωμί για τόστ χωρίς κόρα (αλλιώς θα την αφαιρέσετε με μαχαίρι) 1/2  βιτάμ 1 κιλό περίπου κίτρινα τυριά τριμμένα 16 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες [ή  8 φέτες ζαμπόν της αρεσκείας σας] 1 λίτρο γάλα 8 αυγά Εκτέλεση Aλείφουμε βούτυρο ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ στον πάτο και τα τοιχώματα. Σωτάρετε ελαφρά το μπέϊκον και […]

Υλικά

  • 1 μεγάλο ψωμί για τόστ χωρίς κόρα (αλλιώς θα την αφαιρέσετε με μαχαίρι)
  • 1/2  βιτάμ
  • 1 κιλό περίπου κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 16 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες [ή  8 φέτες ζαμπόν της αρεσκείας σας]
  • 1 λίτρο γάλα
  • 8 αυγά

Εκτέλεση

  1. Aλείφουμε βούτυρο ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ στον πάτο και τα τοιχώματα.
  2. Σωτάρετε ελαφρά το μπέϊκον και το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Αν χρησιμοποιήσετε ζαμπόν το βάζετε στο πυρέξ ως έχει.
  3. Παίρνουμε 1-1 τις φέτες ψωμί, τις αλείφουμε κι αυτές με λίγο βούτυρο  και κάνουμε 1 στρώση στο πυρέξ.Απλώνουμε τα μισά τυριά και από πάνω το μπέικον ή το ζαμπόν.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με 1 στρώση ψωμί και τα υπόλοιπα τυριά. Όταν τελειώσουμε τις στρώσεις, χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα και τα δύο μαζί.
  5. Περιχύνουμε το φαγητό στο πιρέξ και αφήνουμε 15 λ να ενσωματωθεί και να «ποτισθεί» όλο το φαγητό . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου.

sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button