ΔΙΑΦΟΡΑ

Ένας άνδρας νεκρός στο Norman Atlantic – Είχε εγκλωβιστεί στη γλίστρα του φλεγόμενου πλοίου μαζί με μια γυναίκα – Εκείνη διασώθηκε! ! ! (βιντεο).

 

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο: υπάρχει νεκρός στο πλοίο Norman Altantic όπου από τα ξημερώματα έχει ξεσπάσει φωτιά και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, η επιχείρηση διάσωσης.

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτα η Corriere della Sera και την επιβεβαιίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός. Νεκρός είναι ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άτυχος άνδρας και μια γυναίκα είχαν εγκλωβιστεί στη γλίστρα του πλοίου κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν. Δυστυχώς, όμως, εγκλωβίστηκαν εκεί. Η επικοινωνία με τους διασώστες δεν ήταν δυνατή. Τελικά, ο άνδρας δεν τα κατάφερε, ενώ η γυναίκα που ήταν μαζί του, είναι ζωντανή και μεταφέρεται στο Μπρίντεζι.

 
Η ιταλική ακτοφυλακή, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν να μετεπιβιβάσουν όλους τους επιβάτες πριν πέσει το σκοτάδι. Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 156 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί ακόμη και όλη νύχτα αν χρειαστεί.

 
Ο καιρός παραμένει κακός, παρότι έχουν κοπάσει η άνεμοι, που πια φτάνουν τα 7 μποφόρ και η βροχή έχει επίσης σταματήσει.
Ένα ελικόπτερο Super Puma που σηκώθηκε από το Άκτιο, προσπαθεί παρά τις κακές καιρικές συνθήκες να φτάσει στην περιοχή. Δυο ελικόπτερα Sikorsky που “σηκώθηκαν” από την Κέρκυρα, δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το φλεγόμενο πλοίο και αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω!

Στο μεταξύ, πληροφορίες πως υπάρχουν φόβοι ότι οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου, εκεί δηλαδή που ξέσπασε η φωτιά, δεν επιβεβαιώνονται από τις λιμενικές αρχές.

Η φωτιά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, «Νorman Αtlantic» ξέσπασε τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά διατηρείται στο πλοίο σε μειωμένα επίπεδα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιος ιδιαίτερο κίνδυνος.

 

Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συνεχίζουν να κάνουν δύσκολο το έργο των ελικοπτέρων που έχουν σπεύσει στην περιοχή για να απομακρύνουν από το φλεγόμενο πλοίο τους επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί στο πλοίο για να τους απομακρύνουν.

Μέχρι στιγμής

έχουν απεγκλωβιστεί 149 άνθρωποι. 39 από τους διασωθέντες έχουν ήδη μεταφερθεί στο φορτηγό πλοίο Aby Jeannete, άλλοι 51 με ελικόπτερο στο πλοίο Europa Cruise, 49 στο πλοίο Spirit of Pireus εκ των οποίων οι 25 Έλληνες.

 

Ήδη, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Λέτσε της Ιταλίας εννέα από τους διασωθέντες, ανάμεσα στους οποίους τρείς Έλληνες, ενώ ένας επιβάτης βρίσκεται σε πλοίο που κατευθύνεται στο Μπρίντεζι.

https://www.youtube.com/watch?v=MDPDGsI3K5o

ΠΗΓΗ newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button