ΔΙΑΦΟΡΑ

Αλτσχάιμερ: Νευρολόγος αποκαλύπτει τα τρία σημάδια που κανείς δεν υποπτεύεται

Το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι είναι η τοποθέτηση πραγμάτων σε ασυνήθιστες θέσεις.

Ο Robert Love, ένας Αμερικανός νευροεπιστήμονας και ερευνητής μίλησε στην ιστοσελίδα gloucestershirelive.co.uk.και  απαρίθμησε τα τρία «καμπανάκια» που δείχνουν ότι κάποιος μπορεί να πάσχει από πρώιμη άνοια.

Δείτε αναλυτικά:

1. Τοποθέτηση πραγμάτων σε ασυνήθιστα μέρη

Το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι είναι η τοποθέτηση πραγμάτων σε ασυνήθιστες θέσεις. «Δεν είναι απλώς η λάθος τοποθέτηση των πραγμάτων, αλλά η τοποθέτηση πραγμάτων σε περίεργα μέρη», τόνισε ο ειδικός.

2. Κοινωνική απόσυρση και εσωστρέφεια

Τα άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ μπορεί να αρχίσουν να είναι λιγότερο κοινωνικά, να μην θέλουν να δουν τους φίλους, την οικογένειά τους ή να αποφεύγουν κοινωνικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον Love, αυτό είναι ένα σημάδι «έγκαιρης προειδοποίησης».

3. Κυκλοθυμία

Το τελευταίο πρώιμο σύμπτωμα περιλαμβάνει απότομες αλλαγές στη διάθεσή σας. Ο Love είπε: «Η νόσος του Alzheimer δεν επηρεάζει μόνο τη σκέψη, αλλά έχει να κάνει και με τη διάθεση». Ο νευροεπιστήμονας εξήγησε ότι αυτό το σύμπτωμα μπορεί να «σε ξαφνιάσει» επειδή πολλοί άνθρωποι δεν το εκλαμβάνουν ως κάτι τέτοιο.

Το διαβάσαμε εδώ pronews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button