ΔΙΑΦΟΡΑ

Τσικνοπέμπτη 2023: Πότε «πέφτει» φέτος – Πότε είναι η Καθαρά Δευτέρα

Τσικνοπέμπτη 2023: Πότε «πέφτει» φέτος – Πότε είναι η Καθαρά Δευτέρα

Πότε πέφτει φέτος η Καθαρά Δευτέρα και η Τσικνοπέμπτη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις Απόκριες του 2023 και πολλοί είναι εκείνοι που ανατρέχουν στο ημερολόγιο για να δουν πότε ανοίγει φέτος το Τριώδιο και η Καθαρά Δευτέρα και πότε είναι η επόμενη αργία.

Το Τριώδιο είναι μία χρονική περίοδος αρκετών ημερών πριν από το Πάσχα στην οποία οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί προετοιμάζονται για τη νηστεία της Σαρακοστής. Το Τριώδιο ανοίγει την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και συγκεκριμένα φέτος ανοίγει στις 5 Φεβρουαρίου.

Η Τσικνοπέμπτη πέφτει την πέμπτη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του τριωδίου. Έτσι την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου θα αναβιώσουν τα έθιμα που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθεί η Καθαρά Δευτέρα που φέτος θα γιορταστεί στις 27 Φεβρουαρίου 2023.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button