ΔΙΑΦΟΡΑ

Έρχονται μόνιμες προσλήψεις και με απολυτήριο Λυκείου στη Δημοτική Αστυνομία – Όλες οι πληροφορίες

Οι προσλήψεις αφορούν απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ ), Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ). Στην προκήρυξη οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε μία σειρά από υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες. Η εξειδίκευση αναμένεται το προσεχές διάστημα

Οι προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία θα γίνουν εξ ολοκλήρου μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, καθώς παλαιότερα οι προσλήψεις αυτές εξαιρούνταν της Αρχής. Σε αυτήν θα συμπεριληφθούν και οι θέσεις που εγκρίθηκαν τον περσινό Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων.

Οι θέσεις αυτές προέκυψαν μετά από αντίστοιχα αιτήματα των δήμων που κλήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών να υποβάλλουν μετά την ψήφιση τον περασμένο Δεκέμβριο του νόμου 5003/22 για την αναμόρφωση της δημοτικής αστυνομίας.

Με βάση την ΚΥΑ, η κάλυψη των 1.000 κενών οργανικών θέσεων θα γίνει σε 137 δήμους της χώρας και αφορά 633 θέσεις κατηγορίας ΔΕ, 183 κατηγορίας ΠΕ και 184 κατηγορίας ΤΕ. Η μερίδα του λέοντος λαμβάνει, όπως είναι φυσικό, ο δήμος Αθηναίων με 181 θέσεις, από τις οποίες οι 153 είναι κατηγορίας ΔΕ και από 14 θέσεις στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης κατανέμονται 80 θέσεις (40 ΔΕ, 20 ΠΕ, 20 ΤΕ), στον δήμο Ηρακλείου Κρήτης 30 (18, ΔΕ, 6 ΠΕ, 6 ΤΕ), στον δήμο Θέρμης 20 (15 ΔΕ, 4 ΠΕ, 1 ΤΕ), στον δήμο Αχαρνών 16 (12 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ), στον δήμο Θερμαϊκού 15 (11 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ) και στον δήμο Χαλκιδέων 13 θέσεις (9 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ).

Επίσης από 12 θέσεις αναλογούν στους δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πύργου, 11 θέσεις στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Ελευσίνας, Κασσάνδρας και Κατερίνης και από 10 θέσεις στους δήμους Αγρινίου, Δράμας, Εορδαίας, Θήρας, Κομοτηνής, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ναυπακτίας, Νεάπολης – Συκεών, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ρεθύμνης και Φλώρινας. Στους υπόλοιπους 111 δήμους αναλογούν από μία έως εννέα θέσεις.

Πηγή: bestworksgr.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button