ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.Προς Τουρκία : «Φοβού τους Δαναούς» έχοντες πυραύλους S-300V4 !

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

Αποκαλύπτουμε στο Pentapostagma.gr, γιατί  το τουρκικό επιτελείο  «τρέμει» πραγματικά τους  ελληνικούς πυραύλους S-300

 Παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στο pentapostagma.gr, τον λόγο ακριβώς που το τουρκικό επιτελείο κυριολεκτικά «τρέμει» την πυραυλική ισχύ του ελληνικού αντιαεροπορικού συστήματος, S-300 PMU1. Ενός συστήματος του οποίου οι δυνατότητες είναι τουλάχιστον ανυπέρβλητες, τόσο για την τουρκική όσο και για την νατοϊκή αεράμυνα. Υπενθυμίζουμε ότι η  χώρα  μας  διαθέτει δύο συστοιχίες οι οποίες έχουν έδρα την Κρήτη.

ORD_SAM_Patriot_Launch_Techno_lg

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα so-l.ru, το  αναβαθμισμένο σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων (AAMS) S-300V4, σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ρωσικό πεδίο βολής , επιβεβαίωσαν την  ικανότητα να χτυπήσουν εναέριους  στόχους έως 400 χιλιόμετρα, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής των Δυνάμεων Αεράμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντιστράτηγος Αλέξανδρος Λεόνωφ.

«Το σύστημα S300V4 είναι οπλισμένο με δύο τύπους πυραύλων . Ο πρώτος τύπος πυραύλου «εξουδετερώνει»  εναέριους στόχους έως 400 χιλιόμετρα, κινούμενος με υπερηχητική ταχύτητα (περίπου 7,5  Mach), και δύναται επίσης να καταρρίψει βαλλιστικούς πυραύλους με βεληνεκές 150 χιλιομέτρων.

« Ο έλεγχος επί του πεδίου βολής στις 22 Νοεμβρίου 2014, έδειξε ότι το πυραυλικό σύστημα  S-300V4 είναι πραγματικά σε θέση να χτυπήσει εναέριους στόχους σε αποστάσεις έως 400 χιλιόμετρα», ανακοίνωσε επίσημα  το  Γενικό Επιτελείο  στον ραδιοφωνική σταθμό, «ρωσική υπηρεσία ειδήσεων», στις 12 Ιανουαρίου 2015.

Το αντιπυραυλικό  σύστημα S-300V4 αποτελεί αναβάθμιση του   S-300PMU1 , που διαθέτει η χώρας μας .Το σύστημα είναι σε θέση να καταστρέψει εναέριους στόχους σε απόσταση έως 400 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο 37 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένων των  τακτικών, βαλλιστικών πυραύλων μεσαίας  εμβέλειας.

Εξηγούμεθα, όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα. Η «ελληνική έκδοση» των   S-300           PMU1 , διαθέτει βεληνεκές 150χλμ. Σε περίπτωση λοιπόν που η χώρα μας «αναβαθμίσει» ως οφείλει μετά από 14 χρόνια το σύστημα αυτό, στην έκδοση S-300V4, και συγχρόνως προμηθευτεί τα ανάλογα βλήματα , αλλά και ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης με εμβέλεια άνω των 400 χλμ, θα έχει στο «δραστικό βεληνεκές της, την τουρκική ενδοχώρα τουλάχιστον έως την πόλη Denizli. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα απαγορεύει , τις πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών, από  τις τουρκικές αεροπορικές βάσεις , όπως του  Εσκισεχίρ,του Ντάλαμαν,  από αποτελούν τις κύριες αεροπορικές βάσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, η οποία δεν θα δύναται πλέον να «αποστείλει» στο Αιγαίο πέλαγος ( Νότια της Μυτιλήνης και κάτω), μαχητικό F-16 Adv. χωρίς να είναι αυτό «κλειδωμένο», από το ελληνικό πυραυλικό σύστημα. Επίσης με τοποθετημένο το αναβαθμισμένο σύστημα στην Κρήτη θα καλύπτεται αποτελεσματικά απόσταση έως την Αθήνα, προστατεύοντας έτσι την ελληνική πρωτεύουσα από αεροπορική τουρκική «επιδρομή». Εάν δε ένα από τα δύο  αναβαθμισμένα συστήματα τοποθετηθεί σε Καβάλα ή Δράμα θα καλύπτει και το βόρειο Αιγαίο , έως την Κωνσταντινούπολη, οπότε γίνεται κατανοητό, ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα διαθέτουν ένα « πραγματικό υπερόπλο».

S300XL2

Για αυτό έχει «λυσσάξει» στην κυριολεξία η τουρκική αεροπορία να διεξάγει  αποστολές φωτογράφισης και παρατήρησης στην Κρήτη. Γνωρίζουν δηλαδή οι Τούρκοι επιτελείς ότι , με ένα αναβαθμισμένο σύστημα στα χέρια της ελληνικής αεράμυνας , αυτοί δεν πρόκειται να ξεμυτίσουν στο Αιγαίο πέλαγος.

Επιτακτική ανάγκη λοιπόν να «βρεθούν» τα χρήματα από οποιοδήποτε κονδύλιο, με οποιονδήποτε τρόπο, να αναβαθμιστούν οι ελληνικοί S-300PMU1, σε επίπεδο   S-300V4 , και να προμηθευτούμε τα ανάλογα βλήματα και ραντάρ μεγάλης εμβέλειας.

Το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα εντάχθηκε στη δύναμη της ΠΑ το 2000. Είναι σχεδιασμένο να παρέχει κάλυψη στρατευμάτων και ζωτικών εγκαταστάσεων, από αεροπορικές απειλές προερχόμενες από οποιονδήποτε τύπο αεροδυναμικού στόχου, καθώς και από βαλλιστικούς ή τακτικού πεδίου μάχης πυραύλους. Τα κύρια συγκροτήματα μιας μονάδας πυρός είναι:

– Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου (Command Post/CP)

– Ραντάρ Επιτήρησης (All-Round Surveillance Radar/RSR)

– Ραντάρ Ανίχνευσης Τομέα (Sector Scanning Radar/SSR)

– Σταθμός Καθοδήγησης Πυραύλων (Multi-channel Missile Guidance Station/MMGS)

– Εκτοξευτές Πυραύλων (Launchers)

– Φορτωτές Εκτοξευτών (Transporter Loader-Launchers/TTL)

Ο κινητός σταθμός ραντάρ 64N6 Big Bird διάταξης φάσης (κωδικός Tombstone κατά το ΝΑΤΟ) είναι μεγάλης εμβέλειας (~300 χλμ) και μπορεί να εντοπίσει αεροσκάφη, πυραύλους πλεύσης και βαλλιστικούς πυραύλους ακόμη και σε περιβάλλον ισχυρών ηλεκτρονικών αντιμέτρων.

Η μέγιστη εμβέλεια του βλήματος είναι 150 χιλιόμετρα με ύψος εμπλοκής 10 μ. έως 25 χλμ και εμβέλεια εναντίον βαλλιστικών πυραύλων 40 χλμ. Το σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει στόχους που κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 8 Mach ενώ η εκτόξευση των βλημάτων γίνεται κάθετα μειώνοντας έτσι το χρόνο αντίδρασης.

Κάθε σύστημα αποτελείται από ένα συγκρότημα Κέντρου Διοίκησης και Ελέγχου (83M6E) και δύο Μονάδες Πυρός (90ZH6E). Κάθε Μονάδα Πυρός διαθέτει τέσσερις σταθμούς εκτόξευσης με 96 βλήματα.

«Ο Τούρκος την μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει είναι το χατζάρι» , έλεγε ο αείμνηστος στρατηγός Θ .Κολοκοτρώνης, και είναι επίκαιρος και διαχρονικός όσο ποτέ.  Μόνο εάν οπλισθούμε με τέτοιου τύπου οπλικά συστήματα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, θα σκεφθούν διπλά και τριπλά να προκαλέσουν επεισόδιο στο Αιγαίο πέλαγος.

 

 

Βίντεο

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=YBy28f9tr5w

πηγη pentapostagma.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button