ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο Πέθανε ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης

Πέθανε ο κορυφαίος διεθνολόγος Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο κορυφαίος διεθνολόγος και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης.

Η κηδεία του όπως αναφέρει ο φίλος του και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Ζιούλης, θα τελεστεί στην Κύπρο.

 

Ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης ήταν μέλος του ακαδημαϊκού συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας και Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και του Τομέα Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του ιδίου Πανεπιστημίου.

Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών με μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια της Τυβίγκης, του Freiburgh και του Μπόχουμ της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Ειδικεύθηκε στους κλάδους της Κοινωνιολογίας, της Πολιτικής Επιστήμης, των Διεθνών Σχέσεων και του Διεθνούς Δικαίου. Εστίασε το επιστημονικό του ενδιαφέρον στην Πολιτική Κοινωνιολογία, την θεωρίας της Σύγκρουσης και της Ειρήνης, την θεωρία Εξωτερικής Πολιτικής, καθώς και την επίλυση συγκρούσεων.

Εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ διατελώντας υπότροφος του προγράμματος Begabtenforderung του Ιδρύματος Friedrich Naumann για εξαιρέτων επιδόσεων ερευνητές, καθώς και του Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD). Το 1980 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου με τη διάκριση Magna Cum Laude με θέμα την προστασία μειονοτήτων στον 20ο αιώνα. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου και του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ).

Διετέλεσε σύμβουλος των Υπουργών Αμύνης και Δημοσίας Τάξεως της Ελληνικής Κυβέρνησης κατά το διάστημα 1994 – 1996, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου εκπόνησης του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου. Δίδασκε στις Ανώτατες Σχολές όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Σχολές Πολέμου), στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όσο και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και την Ανώτατη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. (Η τελευταία ιδρύθηκε κατόπιν εισηγήσεως του ιδίου το 1996).

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsique.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button