ΔΙΑΦΟΡΑ

«Μυρτώ μου, με κοιτάζεις με αυτό το βλέμμα σου που κραυγάζει ένα πελώριο ως πότε;»: Ξεσπά η μαμά της και ζητά αποζημίωση

Η Μυρτώ της Πάρου, η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη είναι το κορίτσι που παλεύει τα τελευταία 10 χρόνια  με νύχια και με δόντια να ξεπεράσει τα σημαντικά προβλήματα στην υγείας της που της προκάλεσε η άγρια επίθεση που δέχτηκε στην παραλία της Πάρου.

H 22α Ιουλίου 2012 σημάδεψε για πάντα την οικογένεια της 15χρονης Μυρτούς καθώς το κορίτσι κακοποιείται άγρια από νεαρό Πακιστανό στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου. Έμεινε δύο μήνες σε κώμα και μετά άρχισαν τα αλλεπάλληλα χειρουργεία σε Ελλάδα και εξωτερικό για τις σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές της κακώσεις. Τα τελευταία 10 χρόνια παλεύει με νύχια και με δόντια να ξεπεράσει τα σημαντικά προβλήματα στην υγείας της. Είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και προσπαθεί μέρα με την μέρα να αποκατασταθεί η υγεία της.

Με ανάρτησή της στο Facebook η μαμά της, Μαρία Κοτρώτσου, ξεσπά και ζητά τα αυτονόητα από το κράτος που όπως τονίζει δεν έχει σταθεί όπως θα έπρεπε δίπλα στην 25χρονη Μυρτώ. Μάλιστα μάς καλεί όλους να δώσουμε το παρών την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 9:30 στο Διοικητικό Εφετείο όπου θα κατατεθούν τα έγγραφα της Μυρτώς για να προσδιοριστεί το ύψος της μηνιαίας αποζήμιωσής της.

ΞΕΣΠΑ Η ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΗ στα λόγια
ΑΔΙΚΑΙΩΤΗ στα έργα

Μυρτώ μου,
σήμερα 10 χρόνια μετά με κοιτάζεις με αυτό το υπέροχο βλέμμα σου που κραυγάζει ένα πελώριο ΕΩΣ ΠΟΤΕ???

Εως ποτέ θα παλεύουμε (έχουν ήδη περάσει 10 χρόνια) για να αποδειχθεί το ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ? < Άρθρο 5 του Συντάγματος: ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ. >… Αν η Ελληνική Πολιτεία είχε καταγράψει τα στοιχεία του ΤΈΡΑΤΟΣ κατά την είσοδο του στην χώρα (χερσαία ή θαλάσσια, που ούτε οι ίδιοι ακόμη δεν γνωρίζουν…)θα ήταν ίσως ένας ανασταλτικός παράγοντας για την εγκληματική συμπεριφορά που επέδειξε κατόπιν…. μπορεί και όχι αν κάποιος είναι αθεραπευτα ανώμαλος ( που σημαίνει ότι η αποφυλάκιση του οποτεδήποτε ενέχει κίνδυνο καταστροφης και άλλης αθώας ψυχής. Και όμως ετοιμάζετε και αυτή, <ΟΣΟΝΟΥΠΩ…>

Σήμερα γίνεται αλλα είναι πολύ ΑΡΓΑ για ΕΣΕΝΑ.

2. Εως ποτέ θα περιμένεις ΑΚΟΜΗ βοήθεια ετέρου προσώπου ενώ έχουμε απόφαση του Κ.Ε.Π.Α (δια βίου από το 2017) ότι το δικαιούσαι?Ως άτομο με 100% αναπηρία, τρία ξένα σώματα επάνω σου (Βαλβίδα αποσυμπίεσης εγκεφάλου, Αντλία ενδοραχιαιας έγχυσης φαρμάκου Baklofen, Σωλήνα γαστροστομιας για σιτηση) . Λαμβάνεις βαριά αντιεπιλειπτικη αγωγή, κρίσεις σπαστικότητας, υποξαιμιες χρήση μηχανηματος οξυγόνου, και απουσία λόγου?

ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΥΝ -ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ότι όντως χρηζεις βοηθείας ετέρου προσώπου ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΟΎΝ…….. τα πρωτα 5 χρόνια πέρασαν κυριολεκτικά μέσα σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης, διανύοντας έναν μακρύ και επίπονο δρόμο 8 εγχειρήσεων και αμέτρητων θεραπειών . Και μετα φτάνει η στιγμή που κάθε γονιός περιμένει με ανυπομονησία αδημονία χαρά και ελπιδα: να έχει το παιδί του στο σπίτι του….. γιατί? Γιατί όσο δύσκολη και αν εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας σου,για εμάς παραμένεις

ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ,ΑΔΕΛΦΗ,ΑΝΗΨΙΑ, ΕΞΑΔΕΛΦΗ ΚΑΙ ΦΙΛΗ. Σε θέλουμε κοντά μας!

Δίπλα μας! Στην καθημερινότητα μας στις οικογένειακες συγκεντρώσεις.Τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, σε γενέθλια, γιορτές στις καλοκαιρινές βόλτες να βλέπουμε μαζί τα ηλιοβασιλέματα, να βλέπουμε μαζί τα λουλούδια των εποχών και να χαμογελάς……………….

ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΕ ΊΔΡΥΜΑ! ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΕΞΩ! ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΕΙ!!! <σαν κανονικός άνθρωπος> ακομη και αν αυτο εχει απίστευτες δυσκολίες , αγωνίες, πόνο, κούραση εξαντλητική, γιατι εχει ΕΛΠΙΔΑ ότι θα έρθει ένα πρωινό που το παιδί του θα ξυπνήσει καλυτερα!

ΑΚΟΜΗ και αν αυτο ειναι ΨΕΜΑ γιατί απλούστατα αντλεί δυναμη απο την προσδοκία της ίασης.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ αυτό θέλουν, αυτό ελπίζουν, αυτό επιθυμούν αυτό επιδιώκουν.
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ αυτός ο καθημερινός αγώνας….

Εκτός απο ψυχή θέλει τα οικονομικά ΜΕΣΑ, γιατί διαφορετικά ειναι καταδικασμένος σε αποτυχία.
Θελει γιατρούς ,θεραπείες, μηχανήματα, φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής , βιταμίνες, είδη υγιεινής, ειδική διατροφή και τόσα αλλά……και όλα με 24ωρη ΦΡΟΝΤΙΔΑ. ΑΚΟΥΣΑ οτι αν ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΣ εσύ, θα ΑΝΟΙΞΕΙ πιθανώς ο δρόμος και για άλλα ΠΑΙΔΙΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ??? Ίσως τότε ηρεμήσει και η δίκη μου ψυχή όταν σκέφτομαι: ΓΙΑΤΙ συνέβη ολο αυτό?

Ναι θα το ήθελα γιατι έτσι θα σκέφτομαι ότι παράλληλα με τον Αγώνα για την αποκατάσταση της υγείας σου άνοιξες τον δρόμο για ΌΛΑ τα παιδιά που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, περιμένοντας χρόνια και χρόνια την δίκαιη αντιμετώπιση τους από την Πολιτεία!

Μπορεί να φτάσαμε στην πηγή ( αποδοχή δικαίου αιτηματος) αλλά δεν ξέρω αν θα πιεις νερό η λιγες σταγόνες ( ύψος μηνιαίας χρηματικής αποζημίωσης ) για τα μάτια του κόσμου που λένε. Όλα είναι πιθανά!!! Μπορεί το όνομα σου να μην ακούγεται πλέον και να έχεις ξεχαστεί ως αδίκημα βιασμού ανηλίκου (παιδεραστία), και σωματικης κακοποίησης γυναίκας που δυστυχώς σήμερα μετά απο 10 χρόνια αυτό το αδίκημα μαστίζει την Ελληνική κοινωνία και ονομάζεται ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ. Θα θέλα να μπορείς εσύ και οχι εγώ να φωνάξεις:

ΕΊΜΑΙ Η ΜΥΡΤΩ ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΔΊΠΛΑ ΣΕ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΟΥΝ !

ως μοναδική επιζήσαντα βιασμού και φρικτησ κακοποίησης ενώ τόσες αλλες κοπελες, γυναίκες, δυςτυχως δεν κατάφεραν να επιζήσουν. Εςτω και αν η ζωη μου δεν ειναι αυτη που θαθελα!
Μπορει το κράτος σε προηγούμενα δικαστήρια να εχει επικαλεστεί ότι η επιστήμη προχωράει και μπορει να γίνουν θαύματα, στο μέλλον για να μην δώσει αυτα που χρειάζομαι -ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ-αλλα έχουν περάσει ήδη 10 ΧΡΟΝΙΑ ????………..και εγω ειμαι ΖΩΝΤΑΝΗ!!!

Σάς Καλώ τελευταία φορα (στην Ελλάδα τουλάχιστον γιατί υπάρχει και η Ευρώπη), ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ΩΡΑ 9.30π.μ. στο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ , 5ο τμήμα , ( Λουιζης Ριανκούρ 87, στάση Πανορμου) που θα κατατεθούν τα έγγραφα, για να προσδιοριστεί το ύψος των μηνιαίων αναγκών μου για ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!!! Για ΔΙΚΑΙΩΣΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΖΩΗ!!!

ΤΟ POST ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΗΣ

πηγη tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button