ΔΙΑΦΟΡΑ

Αναστολή εργασίας: Επίδομα 800 ευρώ ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Ποιοι θα το λάβουν

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα ενισχυμένο επίδομα για όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας της τάξεως των 800 ευρώ. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι διευρύνεται η καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού.

Όσοι είναι σε καθεστώς αναστολής για τον Νοέμβριο, θα λάβουν 800 ευρώ, δηλαδή ποσό ενισχυμένο σε σχέση με το ποσό των 534 ευρώ, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το επίδομα θα είναι ανεξάρτητο, όπως είπε ο πρωθυπουργός, από το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή.

Επίσης, θα δοθούν 400 ευρώ σε όλους τους μη ενεργούς μακροχρόνια ανέργους ενώ επεκτείνονται κατά 2 μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας.

Επίδομα στέγασης: Μέχρι πότε ισχύει η δίμηνη παράταση – Ποιους αφορά

Μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2020 ισχύει η δίμηνη παράταση για το επίδομα Στέγασης για τους κατοίκους στις περιφερειακές ενότητες και στους δήμους που κηρύχθηκαν σε κατάσταση ανάγκη μετά το πέρασμα της ισχυρής κακοκαιρίας «Ιανός» στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Παράλληλα δείτε αν είστε δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος των 400 ευρώ που αναμένεται να καταβληθεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Οι περιοχές είναι:
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας
Κεφαλληνίας
Ιθάκης
Ζακύνθου
Λευκάδας
Κορινθίας
Ευρυτανίας

Δήμοι:
Αγράφων
Αλμυρού
Αργιθέας
Αργοστολίου
Βόλου
Δομοκού
Ζακύνθου

Ιθάκης
Καρδίτσας
Κορινθίας
Λαμιέων
Λευκάδος
Ληξουρίου
Λίμνης Πλαστήρα

Μακρακώμης
Μετεώρων
Μουζακίου
Παλαμά
Πύλης
Σάμης
Σοφάδων
Τρικκαίων
Φαρκαδόνας
Φαρσάλων

Όσες εγκριτικές αποφάσεις για το Επίδομα Στέγασης είχαν δοθεί με ισχύ ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 παρατάθηκαν αυτόματα ως τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Οι πληγέντες δικαιούχοι μπορούν να καταθέσουν νέα αίτηση για το Επίδομα Στέγασης από την 1 Δεκεμβρίου 2020. Στις 30 Οκτωβρίου θα καταβληθεί σε 260.000 οικογένειες το επίδομα στέγασης, ενώ από το 2021 προβλέπεται η αύξησή του, στο πλαίσιο της στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών..

athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button