ΔΙΑΦΟΡΑ

Πότε αλλάζει η ώρα και περνάμε στη χειμερινή

Η αλλαγή της ώρας πλησιάζει και πλέον απέχει περίπου έναν μήνα το πέρασμα στη χειμερινή. Συγκεκριμένα, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, στις 29 Οκτωβρίου 2023 δηλαδή, θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.

Η θερινή ώρα αναμένεται να επανέλθει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, δηλαδή στις 31 Μαρτίου 2024.

Η αλλαγή της ώρας είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα το ζήτημα της κατάργησης του συγκεκριμένου μέτρου και της εναλλαγής μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας και αντίστροφα.

Οι αλλαγές επρόκειτο να γίνουν έως το 2021, αλλά η συζήτηση για το ποιος ήταν υπεύθυνος έφτασε σε αδιέξοδο λίγο πριν «χτυπήσει» η πανδημία COVID-19. Το Brexit περιέπλεξε επίσης το θέμα με την πιθανότητα να υπάρξουν διαφορετικές εποχές στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και στη Βόρεια Ιρλανδία που διοικείται από τη Βρετανία.

Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει επαρκής υποστήριξη για την πρόταση και σε αυτό το σημείο, δεν είναι σαφές πότε και αν ποτέ, η ΕΕ θα απαλλαγεί από το μέτρο.

Πηγη newsbeast.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button