ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ο σπουδαίος, πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Πίτερ Μπρουκ

Το ιερό τέρας του θεάτρου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 97 ετών.

Ο πρωτοποριακός Βρετανός θεατρικός σκηνοθέτης Πίτερ Μπρουκ, ο δημιουργός που άφησε το αποτύπωμα του σε δύο αιώνες και χαρακτηρίστηκε «ο μεγαλύτερος εν ζωή θεατρικός σκηνοθέτης», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 97 ετών. Ο Πίτερ Μπρουκ επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το θέατρο.

Ο σκηνοθέτης της περίφημης «Mahabharata», της παράστασης των εννέα ωρών που έμεινε στο πάνθεον των μεγάλων θεατρικών παραστάσεων του εικοστού αιώνα, δεν σταμάτησε, ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία να μας εκπλήσσει.

 

Γεννημένος στο Λονδίνο τον Μάρτιο του 1925, δεύτερος γιος μίας οικογένειας Εβραίων εμιγκρέδων από τη Λετονία, ο Πίτερ Μπρουκ έκανε το ντεμπούτο το 1943 με το έργο «Δρ. Φάουστους» το 1943. Η πορεία του συνδέθηκε τόσο με τις παραστάσεις του στη Royal Shakespeare Company ήδη από το 1946 («Αγάπης Αγώνας Άγονος», «Τίτος Ανδρόνικος», «Βασιλιάς Λιρ», «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», «Αντώνιος και Κλεοπάτρα»), όσο και με το Bouffes du Nord, που υπήρξε η βάση του τα τελευταία σαράντα πλέον χρόνια της ζωής του. πηγη huffingtonpost.gr

Βίγκαν μητέρα τάιζε τον 18 μηνών γιο της μόνο φρούτα και ωμά λαχανικά και πέθανε από ασιτία

Η νεκροψία διαπίστωσε ότι το αγοράκι πέθανε από επιπλοκές λόγω υποσιτισμού. Μια βίγκαν μητέρα από τη Φλόριντα κρίθηκε ένοχη για το θάνατο του 18 μηνών γιού της, τον οποίο τάιζε μόνο ωμά φρούτα και λαχανικά.

Η Σίλα Ο′ Λιρι , 38 ετών, αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη μετά την καταδίκη των ενόρκων την Τετάρτη (29/6) για δολοφονία και μια σειρά από κατηγορίες κακοποίησης ανηλίκου για τον θάνατο του μικρού Έζρα Ο′ Λιρι το 2019. Το αγοράκι της ζύγιζε μόλις 7,7 κιλά – τρία κιλά κάτω από το μέσο όρο – όταν οι γονείς του παρατήρησαν ότι είχε σταματήσει να αναπνέει. Η Ο′ Λιρι με τον σύζυγό της, Ράιαν, είπαν στην αστυνομία ότι ο μικρός ακολουθούσε αυστηρή βίγκαν διατροφή – και επίσης ότι θήλαζε.

Είπαν ότι το παιδί δεν είχε φάει για περίπου μια εβδομάδα πριν από το θάνατό του και είχε πρόβλημα ύπνου. Η νεκροψία διαπίστωσε ότι το αγοράκι πέθανε από επιπλοκές λόγω υποσιτισμού. Η Φρανσίνε Ντονουρούμο, Επικεφαλής της Ειδικής Μονάδας Θυμάτων στο Γραφείο του Εισαγγελέα της Πολιτείας της Φλόριντα, είπε ότι η Ο′ Λιρι απέτυχε να παράσχει στον γιο της Έζρα την κατάλληλη τροφή και υγειονομική περίθαλψη. Την κατηγόρησε επίσης ότι δεν αναζήτησε κατάλληλη ιατρική φροντίδα για τον γιο της όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν άρρωστος.

«Επέλεξε να αγνοήσει τις κραυγές του», δήλωσε η βοηθός εισαγγελέα Σάρα Μίλλερ κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης. «Δεν χρειαζόταν ζυγαριά για να δει τα οστά του ούτε για να ακούσει το κλάμα του». Επιπλέον πρόσθεσαν πως το ζευγάρι παραμελούσε και τα υπόλοιπα τρία παιδιά του – όλα ηλικίας κάτω των 11 ετών – όταν πέθανε ο Έζρα.

«Βρισκόμαστε εδώ επειδή τα παιδιά τους λιμοκτονούσαν τόσο πολύ που το μικρότερο πέθανε από την πείνα», δήλωσε η Μίλλερ. Ο Ράιαν Ο′ Λιρι , 33 ετών σύζυγος της 38χρονης, πρόκειται να δικαστεί με τις ίδιες κατηγορίες. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, τα παιδιά πρέπει να ακολουθούν μια «πλήρης διατροφή» και να τρώνε ένα μείγμα λαχανικών, φρούτων, δημητριακών, γαλακτοκομικών χαμηλών λιπαρών και ποιοτικών πηγών πρωτεΐνες.

Πηγή: The Sun

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button