ΔΙΑΦΟΡΑ

Έρχονται νέες βροχές με τροπικές καταιγίδες – Ποιες οι πιο «δύσκολες» μέρες

Μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως βροχές αναμένονται ξανά στην Ελλάδα μετά από 7 με 10 μέρες, ωστόσο προειδοποιεί και εφιστά την προσοχή για τους υπόλοιπους 2,5 μήνες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα, όπως αναφέρει οι πιο δύσκολες ημέρες για τη χώρα μας θα είναι τον μήνα του Νοεμβρίου.

Προσοχή τον Νοέμβριο λέει ο Μαρουσάκης

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης ειδικά ο Νοέμβριος χρειάζεται προσοχή, μιας και ο πιο ψυχρός αέρας που κατεβαίνει στη Μεσόγειο, αλληλεπιδρά με τις θερμές θάλασσες και δίνει κακοκαιρίες. Άλλωστε, ο τελευταίος μήνας του Φθινοπώρου είναι πάντοτε και ο πιο δύσκολος καιρικά για την Ελλάδα. Κλείνοντας είπε πως οι επόμενοι 2,5 μήνες ίσως φέρουν νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και χθες ο ίδιος σημείωσε ότι πάνω από την Ευρώπη δημιουργείται μία ατμοσφαιρική κυκλοφορία που τείνει να μας δίνει συνεχώς πιο ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια προς τα νότια.

Αναφερόμενος στη Μεσόγειο, εξήγησε ότι οι θάλασσες λειτουργούν σαν αποθήκες θερμότητας με τα ποσά που κρατούν να μην εκτονώνονται γρήγορα και έτσι η θάλασσα λόγω της διαφορετικής θερμοκρασίας που έχει χάνει με πολύ πιο αργό ρυθμό τα ποσά θερμότητας που έχει αποθηκεύσει.

Αναφέρει επίσης ότι η ατμοσφαιρική κυκλοφορία αυτή δεν είναι φυσιολογική για την εποχή και τονίζει ότι οι ψυχρές μάζες που κινούνται προς τα νότια μπορούν να δημιουργήσουν και άλλα παρόμοια ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά.

Σε σχετική του ανάρτηση την Κυριακή ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει άλλωστε:

«Το Φθινόπωρο φέτος κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες μιας και από αρκετά νωρίς σημειώνουμε κάθοδο αρκετά ψυχρών αερίων μαζών κάτι το οποίο στατιστικά θα το περιμέναμε από Οκτώβρη και μετά. Καθώς αυτές οι πιο ψυχρές αέριες μάζες θα αλληλεπιδρούν με τις πολύ θερμές θάλασσες της Μεσογείου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία είναι δυνατόν να λάβουν ακόμη και τροπικά χαρακτηριστικά.

Όσο η Φύση μας δίνει τον χρόνο ας προετοιμαστούμε!».

πηγη tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button