ΔΙΔΑΧΕΣ

ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΙΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΙΑ

Δύο μεγάλοι Άγιοι εορτάζουν  2/10. Άγιος Κυπριανός και Αγία Ιουστίνα. Ο άγιος Κυπριανός εξασκούσε τη μαγεία. Κάποτε ένας νέος που ήθελε να παντρευτεί μια κοπέλα, κατέφυγε στα μαγικά του Κυπριανού για να τον ερωτευτεί. Τίποτα όμως δεν έδειχνε να δουλεύει. Μια απίστευτη και ανώτερη δύναμη προστάτευε την κοπέλα. Ο άγιος πίστευσε στον αληθινό Θεό, βαπτίστηκε και μαρτύρησε με την αγία Ιουστίνα.

Σήμερα οι χριστιανοί έχουμε τη συνήθεια να διαβάζουμε ευχές εξορκισμών και βασκανίας μόνοι μας. Είναι όμως σωστό αυτό; Εξορκισμό μπορεί να κάνει μόνο ο ορθόδοξος ιερέας που φέρει τη χάρη και τη δύναμη της ιερωσύνης με αποστολική διαδοχή και έχει λάβει την άδεια αυτής της διακονίας από τον Ίδιο τον Χριστό.

Εκείνος λοιπόν θα τον προστατέψει και εκείνη την ώρα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι κίνδυνοι όταν ο άνθρωπος που δεν είναι ιερωμένος διαβάσει αυτές τις ευχές. Ποιος είναι αυτός ο κίνδυνος;

Το όνομα του Χριστού από μόνο του έχει τεράστια δύναμη η οποία καίει τον διάβολο. Την ώρα που διαβάζουμε λοιπόν τις ευχές αυτό γίνεται. Ο πονηρός, θα απομακρυνθεί για λίγο, όμως θα επιστρέψει σύντομα για να εκδικηθεί. Θα βρει μια χαραμάδα, ένα πνευματικό κενό και θα εισέλθει για να κάνει τη ζημιά του. Εμείς είμαστε τόσο δυνατοί πνευματικά για να τα καταφέρουμε; Αυτές λοιπόν τις ευχές και το έργο των εξορκισμών καλό είναι να τα αφήνουμε στους ιερείς.

π. Γεώργιος Χριστοδούλου

πηγη agapotonxristo.blogspot.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button