ΥΓΕΙΑ

Τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζαμε: Άσχημη εξέλιξη για όσους νόσησαν με την μετάλλαξη Όμικρον

Οι ειδικοί «κρούουν» των κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη Όμικρον και τον κίνδυνο της επαναμόλυνσης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί σχεδόν 90.000 κρούσματα κορωνοϊού που αφορούν σε επαναλοίμωξη. Οι επαναλοιμώξεις αφορούσαν σε όλες τις ηλικίες, με διάμεση ηλικία τα 27 έτη και διάμεσο χρόνο μεταξύ των δύο μολύνσεων περίπου στους οκτώ μήνες.

Αν και στο φαινόμενο της επαναμόλυνσης δεν είχε γίνει κάποια ιδιαίτερη αναφορά μέχρι και στα τέλη του προηγούμενου έτους, φαίνεται πως την κατάσταση άλλαξε η εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα έξαρση κρουσμάτων στη χώρα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο thetoc δήλωσε πως η περίοδος ανοσίας σε πολλές περιπτώσεις φτάνει μόλις το δίμηνο, όταν με τις πρότερες μεταλλάξεις η ανοσία έφτανε και τους έξι μήνες.

Μάλιστα θα πρέπει να αναφέρουμε πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει επιβαρυμένη την στιγμή που χθες επιβεβαιώθηκαν 26.785 νέα κρούσματα.

Όπως τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου, η παρατηρούμενη νέα έξαρση τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας είναι πολυπαραγοντική. Κυρίως οφείλεται στη σταδιακή επικράτηση της νέας παραλλαγής, της Όμικρον 2, με ακόμη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Τι δήλωσε για τη μετάλλαξη Όμικρον και τους ανεμβολίαστους

«Αν και η νόσος της Όμικρον είναι γενικά ήπια, ιδιαίτερα στους νέους και στους υγιείς, μπορεί να είναι πολύ σοβαρή ή να οδηγήσει στο νοσοκομείο ανεμβολίαστους και ιδιαίτερα άτομα της μεγαλύτερης ηλικίας. Όμως, η πρόσφατη διασπορά νέων και πολύ πιο μεταδοτικών παραλλαγών δεν θα πρέπει να μειώσει την εμπιστοσύνη μας στο εμβόλιο. Ο ΕΟΔΥ πρόσφατα ανακοίνωσε νεότερα δεδομένα από τη χώρα μας σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ένα περιβάλλον επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον», σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

πηγη fumara.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button