ΔΙΑΦΟΡΑ

Stephen Wilhite: Πέθανε λόγω κορονοϊού ο δημιουργός των GIF

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο δημιουργός του Graphics Interchange Format ή εν συντομία GIF, Stephen Wilhite – Πώς δημιούργησε το GIF και ποια η γνώμη του για το πώς προφέρεται

κόσμος της ψηφιακής τέχνης θρηνεί την απώλεια μίας από τις πιο αξιοσέβαστες προσωπικότητες του καθώς, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «The Verge», έφυγε από τη ζωή «χτυπημένος» από τον κορονοϊό, σε ηλικία 74 ετών, ο «πατέρας» του Graphics Interchange Format ή εν συντομία GIF, Stephen Wilhite. Ο άνθρωπος στον οποίο οφείλουμε ένα μεγάλο μέρος της online διασκέδασης μας έφυγε από τη ζωή στις 14 Μαρτίου στο Οχάιο.

Ο Stephen Wilhite και η CompuServe είχαν παρουσιάσει το GIF στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ως ένα format που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποδώσει υψηλής ποιότητας και υψηλής ανάλυσης έγχρωμα γραφικά για τα δεδομένα της εποχής. Η σύζυγος του, Kathleen, αναφέρει ότι δημιούργησε το GIF εντελώς μόνος του όταν έφερνε δουλειά από το γραφείο στο σπίτι για να σκεφτεί με την ησυχία του την εξέλιξη του και στη συνέχεια μετέβαινε στον υπολογιστή του για να υλοποιήσει τις σκέψεις του.

Σύμφωνα με το «The Verge» ο Stephen Wilhite πέθανε νικημένος από τον κορονοϊό. «Ηταν μανιώδης κατασκηνωτής και του άρεσαν τα ταξίδια και η φύση», έγραφε η νεκρολογία του. «Ακόμη και με όλα τα επιτεύγματά του, παρέμεινε ένας πολύ ταπεινός, ευγενικός και καλός άνθρωπος». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Wilhite είχε πάρει μέρος στην «αιώνια» διαμάχη για την προφορά του GIF αναφέροντας ότι το πρώτο γράμμα προφέρεται απαλά σαν “j”, άρα η επίσημη ονομασία είναι «τζιφ» και όχι «γκιφ».

πηγη .reader.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button