ΔΙΑΦΟΡΑ

Μύθος ότι ο αγαπημένος Χατζηχρήστος πέθανε ξεχασμένος – Ποιοι τον βοήθησαν

Ο Κώστας Χατζηχρήστος υπήρξε πλούσιος στην εποχή της δόξας του και υπάρχει ο μύθος ότι πέθανε άφραγκος και ξεχασμένος. Η τελευταία σύζυγος του Βούλα Αρβανιτάκη- Χατζηχρήστου διαψεύδει… Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής ο χαρισματικός κωμικός Κώστας Χατζηχρήστος, τα τελευταία χρόνια της ζωής του ζούσε σε ένα μικρό δωμάτιο που του μίσθωνε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο πολιτικός από τις Σέρρες υπήρξε μέγας θαυμαστής του και πλήρωνε το δωμάτιο σ’ ένα ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου ο Χατζηχρήστος έσβηνε μέρα με τη μέρα άφραγκος και αγνοημένος μέχρι το τέλος. Στις δόξες του ο Χατζηχρήστος έπαιρνε με τη τζάγκουαρ τις χορεύτριες του θιάσου του μετά την παράσταση κι έκλεινε ιδιωτικά ένα ολόκληρο νυχτερινό κέντρο με την ορχήστρα για να διασκεδάσει με την παρέα του!

Η δύσκολη περίοδος της ζωής του άρχισε όταν έχασε ξαφνικά την Ελένη Πανταζή, την τέταρτη γυναίκα του, μόλις στα 42 της χρόνια. Η τελευταία σύζυγος του ήταν η Βούλα Αρβανιτάκη-Χατζηχρήστου. Ο ηθοποιός υπέφερε από οικονομικά προβλήματα, ενώ τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο. Πέθανε από πνευμονική λοίμωξη στις 3 Οκτωβρίου 2001.

Η Βούλα Αρβανιτάκη-Χατζηχρήστου αποκάλυψε το 2020 στην εφημερίδα«Espresso» “Όλα αυτά που λέγονται, περί φτώχειας γύρω από το όνομα Χατζηχρήστος, είναι ένα μεγάλο μύθευμα. Η περίοδος που δεν είχαμε χρήματα ήταν όταν χάσαμε το θέατρο και δημιουργήθηκε τότε μεγάλος ντόρος.

Όμως μετά ορθοποδήσαμε. Καταρχάς έστελναν χρήματα κάθε μήνα, 500.000 δραχμές, ο Σεραφείμ Φυντανίδης μαζί με τον εφοπλιστή τον Κοπελούζο. Επίσης ο μεγάλος μας συνθέτης, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, έστελνε κάθε μήνα άλλα 200.000 δραχμές, επειδή τον εκτιμούσαν και τον αγαπούσαν, συν η σύνταξή του, όλα μαζί κάθε μήνα έμπαιναν στον λογαριασμό του Κώστα, περίπου 850.000 δραχμές.

Και μέχρι που πέθανε ο Κώστας αυτοί οι άνθρωποι έστελναν αυτά τα χρήματα. Άρα είναι ψέματα που λένε ότι ο Χατζηχρήστος πεινούσε! Θέλω να ευχαριστήσω και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, που για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς κανένα κόστος κούραρε τον σύζυγό μου έως τον θάνατό του”

ΦΩΤΟ: Το ζεύγος Χατζηχρήστου με την Βάσια Παναγοπούλου

πηγη fosonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button