ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτη είδηση: Ανακαλείται πασίγνωστο καλλυντικό – Δείτε ποιο είναι

ΕΟΦ: Την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος ‘Αμπούλες αντιγήρανσης Vichy LIFTACTIV Specialist peptide-C’ (συσκευασίες των 1, 10 και 30 αμπουλών) αποφάσισε ο ΕΟΦ.

Διαπιστώθηκε ότι με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς, η πίεση που περιέχεται στις αμπούλες μπορεί να αυξηθεί και να αποδυναμώσει το γυαλί, γεγονός που ενδέχεται, σε σπάνιες περιπτώσεις, να οδηγήσει σε κίνδυνο κοψίματος κατά το άνοιγμα.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας L’Oréal Hellas A.E.

Η εταιρεία L’Oréal Hellas A.E. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου καλλυντικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

ΕΟΦ: Ποιος είναι

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ιδρύθηκε το 1983 με το Ν. 1316 και είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Υπουργείου Υγείας.

Αποστολή του ΕΟΦ είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας σε σχέση με την κυκλοφορία στην Ελλάδα:

φαρμακευτικών προϊόντων ανθρώπινης και κτηνιατρικής χρήσης
φαρμακούχων ζωοτροφών και προσθετικών ζωοτροφών
τροφίμων ειδικής διατροφής και συμπληρωμάτων διατροφής
βιοκτόνων
ιατρικών βοηθημάτων
καλλυντικών

Στα πλαίσια της αποστολής αυτής ο EΟΦ με απόλυτη διαφάνεια και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση:
Αξιολογεί και εγκρίνει νέα ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα
Παρακολουθεί μετεγκριτικά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων κατά την κυκλοφορία τους στη χώρα.

Ελέγχει την παραγωγή, τις κλινικές μελέτες και την κυκλοφορία στην ελληνική αγορά των προϊόντων προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες ορθής παραγωγής, εργαστηριακής και κλινικής πρακτικής και να εφαρμόζεται η νομοθεσία όσον αφορά στη διακίνηση, διάθεση, εμπορία και διαφήμισή τους.

Αναπτύσσει και προωθεί την ιατρική και φαρμακευτική έρευνα.
Ενημερώνει τους επιστήμονες υγείας, τους αρμόδιους φορείς και το κοινό με αντικειμενικές και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα φαρμακευτικά προϊόντα (ανθρώπινης και κτηνιατρικής χρήσης) και τα λοιπά προϊόντα με σκοπό την ορθολογική τους χρήση και την αντικειμενική εκτίμηση της φαρμοκοοικονομικής διάστασής της.

πηγη xristika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button