ΔΙΑΦΟΡΑ

Κηδεία 15χρονου Αργυρούπολη: Το τελευταίο «αντίο» στον 15χρονο Νίκο που έφυγε τόσο άδικα

Κηδεία 15χρονου Αργυρούπολη: Το τελευταίο «αντίο» στον 15χρονο Νίκο που έφυγε τόσο άδικα

Πόνος βουβός για γονείς, συγγενείς και φίλους που αποχαιρέτησαν στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης τον 15χρονο έφηβο από την

Αργυρούπολη που έδωσε τέλος στη ζωή του  «δείχνοντας» ως ηθικούς αυτουργούς για την απόφασή του έξι άτομα που του έκαναν  bullying.

Όλοι τους κρατούσαν ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι  και το μόνο που ψέλλιζαν ήταν ότι ο Νίκος Φιλίππου ήταν  ένα παιδί που ποτέ δεν είχε ανοίξει την καρδιά του για να αποκαλύψει το δράμα που ζούσε.

Έχοντας γυρίσει από πάρτι την περασμένη Κυριακή τα ξημερώματα,έβαλε τέλος στην ζωή του, στο μπαλκόνι του σπιτιού περνώντας ένα σχοινί γύρω από το λαιμό του και κρεμάστηκε, μια αυτοκτονία που θα συγκλονίζει για πάντα .

Ο ίδιος ο 15χρονος έχει κατονομάσει τους φερόμενους ηθικούς αυτουργούς της ενέργειας του σεσημείωμα που έγραψε λίγο πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

Τι λέει το σημείωμα

Ο μαθητής στις λίγες γραμμές που έγραψε εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην ακραία αυτή πράξη.

Ειδικότερα όπως αναφέρει αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του καθώς δεν άντεχε το bullying που δεχόταν από συμμαθητές του, κατονομάζοντας μάλιστα έξι συγκεκριμένα άτομα, «Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου

(σ.σ αναφέρει το όνομα του αδερφού του)», αρχίζει το λακωνικό του γράμμα και στη συνέχεια αφού αναφέρει τα ονόματα συγκεκριμένων ατόμων γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Στο μεταξύ, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος ο οποίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην εισαγγελέα ανηλίκων η οποία

αναμένεται να αρχίσει την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να χυθεί φως στους λόγους που οδήγησαν  στην αυτοχειρία το 15χρονο παιδί, καταλογίζοντας τυχόν ποινικές ευθύνες.

Ο 15χρονος φαίνεται ότι ήταν «εύκολος στόχος» λόγω του συναισθηματικού και κλειστού χαρακτήρα του. Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα μόλις δύο βδομάδες πριν είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από άλλο μαθητή του σχολείου.

Την ίδια στιγμή, την οργή τους για τους ηθικούς αυτουργούς που οδήγησαν το παιδί να βάλει τέλος στη ζωή του, εκφράζουν οι πιο στενοί φίλοι και φίλες του δεκαπεντάχρονου οι οποίοι

έγραψαν ένα κοινό κείμενο και το δημοσιοποίησαν στους λογαριασμούς τους στα social media, το οποίο απευθύνεται προσωπικά σε κάθε έναν από εκείνους που του έκαναν bullying και τον έφτασαν –

σύμφωνα με την επιστολή του αυτόχειρα – στο απονενοημένο διάβημα, αλλά και σε όσα παιδιά βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις.

«Είσαι περήφανος; Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; Είσαι περήφανος που εξαιτίας του κόμπλεξ σου χάθηκε μια ζωή; Είσαι περήφανος που στέρησες ένα μέλος μιας οικογένειας,

έναν αδελφό και έναν φίλο; Είσαι περήφανος που σκότωσες έναν 15χρονο με όνειρα και στόχους, όπως όλοι μας;

Είσαι περήφανος που του στέρησες το μέλλον και στέρησες ένα κομμάτι της ζωής όλων μας;» ρωτάνε οι φίλοι του 15χρονου στο κείμενο που ανάρτησαν, όσους είχαν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή του με ύβρεις και επιθέσεις εντός, αλλά και εκτός του σχολείου.

πηγη frappetime12.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button