ΔΙΑΦΟΡΑ

Η διατροφολόγος συμβουλεύει: Πώς να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά για να μην ανεβαίνει το σάκχαρο

Το μαγειρεύετε τα ζυμαρικά από την προηγούμενη μέρα και στη συνέχεια να τα ξαναζεστένετε πριν το σερβίρισμα την επόμενη μέρα, μετατρέπει ένα το απλό άμυλο που περιέχουν σε ανθεκτικό άμυλο.

Αυτό αποτελεί ωφέλιμη ίνα για το έντερο και μπορεί να περιορίσει τις αυξομειώσεις στο σάκχαρο του αίματος

Οι ασθενείς με διαβήτη πρέπει να βράζουν τα ζυμαρικά από την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τους διατροφολόγους!

Το μαγειρεύετε τα ζυμαρικά από την προηγούμενη μέρα και στη συνέχεια να τα ξαναζεστένετε πριν το σερβίρισμα την επόμενη μέρα, μετατρέπει ένα το απλό άμυλο που περιέχουν σε ανθεκτικό άμυλο.

Αυτό αποτελεί ωφέλιμη ίνα για το έντερο και μπορεί να περιορίσει τις αυξομειώσεις στο σάκχαρο του αίματος. Το υψηλό σάκχαρο αίματος αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων απειλητικών για τη ζωή παθήσεων.

Σάκχαρο: Γιατί να τρώτε τα ζυμαρικά ξαναζεσταμένα

“Όταν ψύχονται τα αμυλώδη τρόφιμα, όπως τα ζυμαρικά, η δομή τους αναδιοργανώνεται και τα πεπτικά ένζυμα στο έντερό σας δεν μπορούν να τα διασπάσουν τόσο εύκολα”, υποστηρίζει ο φιλανθρωπικός οργανισμός υγείας Diabetes UK.

Όταν τα ζυμαρικά κρυώνουν και ξαναζεσταίνονται πριν το γεύμα “περιέχουν περισσότερο ανθεκτικό άμυλο, το οποίο δεν διασπάται και ουσιαστικά γίνεται ίνα. Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθεί ένα υγιές βάρος και μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν τον διαβήτη τύπου 2 ή να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξής του”.

Τα τρόφιμα που περιέχουν ανθεκτικό άμυλο συμβάλλουν σε αυτή την ισορροπία και επιτρέπουν στο άτομο να ενσωματώσει περισσότερες φυτικές ίνες στην διατροφή του.

“Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσουμε τις οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων κατά την ψύξη, την αποθήκευση και την επαναθέρμανσή τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πιθανής τροφικής δηλητηρίασης”.

Σάκχαρο και διαβήτης

Ο διαβήτης τύπου 2 προκαλείται από το γεγονός ότι το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη, ή επειδή δεν αντιδρά στην ινσουλίνη.

Η ινσουλίνη βοηθάει στην ρύθμιση της ποσότητας σακχάρου στο αίμα και χρησιμοποιεί τη γλυκόζη για ενέργεια. Εάν το σάκχαρο παραμείνει στο αίμα, το σώμα δεν το χρησιμοποιεί ως καύσιμο για ενέργεια.

Αυτή η κατάσταση (διαβήτης) μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρασης ή τύφλωση.

Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη, ακολουθώντας μια υγιή, ισορροπημένη διατροφή. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους, το κόψιμο του καπνίσματος και ο περιορισμός στην κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη.

Εκείνοι που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο διαβήτη περιλαμβάνουν τα παχύσαρκα ή το υπερβολικό βάρος.

Μερικές συμβουλές από διατροφολόγο για το πώς να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά:

  • Επιλέξτε τα σωστά ζυμαρικά. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ζυμαρικών διαθέσιμα, από λευκά ζυμαρικά έως ζυμαρικά ολικής αλέσεως και ζυμαρικά από όσπρια. Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι πιο θρεπτικά από τα λευκά ζυμαρικά, καθώς περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Τα ζυμαρικά από όσπρια είναι επίσης μια καλή επιλογή, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
  • Ρίξτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Το αλάτι θα βοηθήσει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν περισσότερο νερό και να γίνουν πιο εύγευστα.
  • Μην μαγειρεύετε υπερβολικά τα ζυμαρικά. Τα ζυμαρικά είναι έτοιμα όταν είναι al dente, δηλαδή έχουν μια ελαφρώς σφιχτή υφή όταν δαγκώνετε. Η υπερβολική μαγειρική θα τα κάνει κολλώδη και άνοστα.
  • Στραγγίξτε τα ζυμαρικά αμέσως. Μην αφήσετε τα ζυμαρικά να μουλιάσουν στο νερό, καθώς θα χάσουν τη γεύση και τη υφή τους.

Εδώ είναι μερικές επιπλέον συμβουλές για να κάνετε τα ζυμαρικά σας πιο υγιεινά:

  • Προσθέστε λαχανικά. Τα λαχανικά είναι μια καλή πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά στα ζυμαρικά σας με διάφορους τρόπους, όπως σε σάλτσα, σε σαλάτα ή ως συνοδευτικά.
  • Χρησιμοποιήστε άπαχο τυρί ή χωρίς τυρί. Το τυρί μπορεί να προσθέσει γεύση στα ζυμαρικά, αλλά μπορεί επίσης να προσθέσει πολλές θερμίδες και λιπαρά. Εάν θέλετε να κάνετε τα ζυμαρικά σας πιο υγιεινά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άπαχο τυρί ή να τα μαγειρέψετε χωρίς τυρί.
  • Προσθέστε πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη βοηθά να σας κρατήσει χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να προσθέσετε πρωτεΐνη στα ζυμαρικά σας με διάφορους τρόπους, όπως με κρέας, ψάρι, όσπρια ή ξηρούς καρπούς.

Εδώ είναι μια συνταγή για υγιεινά ζυμαρικά με λαχανικά και κοτόπουλο:

Υλικά:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά ολικής αλέσεως
  • 1 φλιτζάνι κομμένο στήθος κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κομμένα ντοματίνια
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, περίπου 7 λεπτά.
  5. Προσθέστε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, περίπου 2 λεπτά.
  6. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στο τηγάνι με τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Αυτή η συνταγή είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών

πηγη giatros-in.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button