ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τηγανιτά φαγητά: Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν τηγανίζουμε;

 

Βάζεις το αγαπημένο σου φιλέτο στο τηγάνι και ξεκινάς το μαγείρεμα.
Μετά από 3-4 λεπτά τα γυρίζεις από την άλλη πλευρά. Μετά τα ξαναγυρίζεις. Μετά τα ξαναγυρίζεις γιατί σου φαίνεται πως θέλουν λίγο ακόμα. Μετά τα ξαναγυρίζεις γιατί μια ακρούλα σε κάποια είναι ακόμα ροζ. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι να δείτε με το μάτι ότι είναι το κομμάτι καλοψημένο.
Κοινώς, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα είναι να γυρίζουμε το φαγητό πολλές φορές και αρκετά συχνά, χωρίς να του δίνουμε όσο χρόνο χρειάζεται για να ψηθεί από τη μία πλευρά, το φαγητό κολλάει ή χάνετε το πανάρισμα.
Το να μάθουμε να αφήνουμε το φαγητό στην ησυχία του είναι ένα από τα δυσκολότερα μαθήματα στη μαγειρική, καθώς είναι πολύ δελεαστικό να το γυρίζεις, να το τρυπάς και να το τουμπάρεις.
Το παναρισμένο κοτόπουλο ή η μπριζόλα σας, όμως, δεν θα μπορέσει να αναπτύξει μια ωραία κρούστα αν δεν τα αφήσετε να μαγειρευτούν ανενόχλητα μέσα στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα που χρειάζεται.
Ένα σημάδι για να καταλάβετε πως είναι πολύ νωρίς για να τα γυρίσετε είναι αυτό: δεν θα μπορείτε να σύρετε τη σπάτουλα κάτω από την κρούστα και να την βγάλετε καθαρή.

 

πηγη newsbomb.gr

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button