ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτη αδιανόητη είδηση τώρα

ΗΠΑ: Η λεγόμενη «Doomsday mom» καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης με όρους επειδή δολοφόνησε δύο από τα παιδιά της και συνωμότησε για να σκοτώσει την πρώην γυναίκα του συζύγου της.

Η εξαφάνιση του επτάχρονου Τζ.Τζ Βάλοου και της αδελφής του Tαιλί Ράιαν, ηλικίας 16 ετών, τον Σεπτέμβριο του 2019 συγκλόνισε τις ΗΠΑ και πυροδότησε μια πολύμηνη αναζήτηση. Αλλά μόλις τον Ιούνιο του 2020 η αστυνομία βρήκε τα ακρωτηριασμένα λείψανα του ζευγαριού σε ένα κτήμα στην επαρχία του Αϊντάχο..

Η Λόρι Βάλοου, 50 ετών, είχε αποκτήσει εμμονή με μια θρησκευτική αποκάλυψη, δήλωσαν εισαγγελείς στις ΗΠΑ. Η μητέρα, από το Αϊντάχο, πίστευε ότι τα παιδιά της έπρεπε να καταστραφούν για να πάνε στον παράδεισο, όπως ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της.

Υποτίθεται ότι πίστευε ότι ο γιος της και η κόρη της ήταν «ζόμπι» – και ότι ήταν μια θεά που εστάλη για να εισαγάγει τη βιβλική αποκάλυψη. Καταδικάστηκε σε τρεις ποινές ισόβιας κάθειρξης, μία για καθεμία από τις κατηγορίες.

Η εξαφάνιση των δύο παιδιών της παιδιά της τον Σεπτέμβριο του 2019 συγκλόνισε το έθνος και πυροδότησε μια εκστρατεία αναζήτησης που διήρκεσε μήνες. Μόλις τον Ιούνιο του 2020 η αστυνομία βρήκε τα ακρωτηριασμένα λείψανα του «Τζόσουα» και της Τάιλι Ράιαν σε ένα ακίνητο στο αγροτικό Αϊντάχο που ανήκε στον πέμπτο σύζυγο της Βάλοου, Τσαντ Ντέιμπελ ο οποίος περιμένει τη δίκη για τις ίδιες κατηγορίες για φόνο.

Μετά από μια μακρά δίκη, η Βάλοου καταδικάστηκε για τις δολοφονίες τους τον Μάιο του τρέχοντος έτους, μαζί με τη συνωμοσία για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του συζύγου της, Τάμι. Η «Doomsday mom» εμφανίστηκε στο δικαστήριο της κομητείας Fremont στο St Anthony του Αΐντάχο σήμερα (1/8) για την καταδίκη.

Πριν από την καταδίκη της, απευθύνθηκε στο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι μια παραλίγο θανάσιμη εμπειρία της επέτρεψε να επικοινωνήσει με τον «κόσμο των πνευμάτων». Είπε στον δικαστή ότι ήξερε «με βεβαιότητα» ότι τα παιδιά της και η πρώην σύζυγος του άνδρα της ήταν ευτυχισμένοι στον παράδεισο. Είπε ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί της και είναι ευτυχισμένοι μετά τον θάνατό τους.

Η Βάλοου αντιμετωπίζει επίσης δύο άλλες υποθέσεις στην Αριζόνα – μία με την κατηγορία ότι συνωμότησε με τον αδερφό της για να σκοτώσει τον τέταρτο σύζυγό της, Τσαρλς Βάλοου και μία για συνωμοσία με στόχο να σκοτώσει τον πρώην σύζυγο της ανιψιάς της.

Ο Τσαρλς Βάλοου πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το 2019, αλλά ο πρώην της ανιψιάς της επέζησε από απόπειρα αργότερα εκείνο το έτος. Στην ακρόαση της ποινής της Δευτέρας, ο δικαστής άκουσε τη μαρτυρία πολλών εκπροσώπων των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του μοναχογιου του Βάλοου που επέζησε, Κόλμπι Ράιαν.

«Τα αδέρφια μου και ο πατέρας μου αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτό. Θέλω να τους θυμούνται για το ποιοι ήταν, όχι απλώς για ένα θέαμα. Έχασα την ευκαιρία να μοιραστώ τη ζωή με τους ανθρώπους που αγαπώ περισσότερο».

Η Λόρι Βάλοου και ο Τσαντ Ντέιμπελ παντρεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2019, περίπου δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της προηγούμενης συζύγου του Tάμι. Ενώ αρχικά θεωρήθηκε ότι είχε πεθάνει από φυσικά αίτια, μια νεκροψία αργότερα αποκάλυψε ότι είχε υποστεί ασφυξία.

Όταν τα δύο παιδιά αναφέρθηκαν ως εξαφανισμένα, το ζεύγος είχαν πει στην αστυνομία ότι ο Τζέι Τζέι ήταν στην Αριζόνα με έναν οικογενειακό φίλο – και ο η Τάιλι είχε πεθάνει ένα χρόνο πριν και πήγαινε σε πανεπιστήμιο. Το σώμα του ήταν τυλιγμένο σε σακούλες σκουπιδιών, με τα χέρια του δεμένα μπροστά του με κολλητική ταινία. Τα λείψανα της Τάιλι απανθρακώθηκαν.

πηγη newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button