ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποıοι δεν πpέπει να πiνουν νερό με λεμόνι – Τι λέει ο ειδıκός

Το νερό με λεμόνι έχει διαφημιστεί εδώ και καιρό ως ένα από τα πιο υγιεινά ποτά, αλλά δεν είναι πάντα τόσο ωφέλιμο όσο νομίζετε.

Πολλοί ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν το νερό με λεμόνι δεν ενισχύει καν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, όπως έχουν γράψει πολλοί στο παρελθόν. Υπάρχουν φορές που θα πρέπει πραγματικά να το ξανασκεφτείτε και να δοκιμάσετε ένα άλλο ποτό. Δείτε σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να τον αποφύγετε.

Ποιοι πρέπει να το αποφεύγουν

  1. Εάν έχετε ιστορικό στομαχικών προβλημάτων
  2. Όσοι έχουν προβλήματα με τα δόντια τους
  3. Όσοι τρώνε έξω
  4. Όσοι παίρνουν φάρμακα

1. Εάν έχετε ιστορικό στομαχικών προβλημάτων

Αν και το ευρύ φάσμα των πλεονεκτημάτων του νερού με λεμόνι επικεντρώνεται συχνά στην υγεία του εντέρου, σύμφωνα με το Medical News Today, αν στύψετε υπερβολική ποσότητα λεμονιού στο νερό σας μπορεί αυτό να επιδεινώσει κοινές ασθένειες, όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ) και η παλινδρόμηση οξέος. Αυτό συμβαίνει επειδή το λεμόνι είναι όξινο.

2. Όσοι έχουν προβλήματα με τα δόντια τους

Δεδομένου ότι τα λεμόνια είναι πολύ όξινα, η συχνή έκθεση των δοντιών σας σε αυτά μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο τους, σύμφωνα με την Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρεία.

Εάν αυτό δεν σας πείθει να αποφύγετε τελείως το νερό με λεμόνι, προσπαθήστε τουλάχιστον να το πιείτε με ένα καλαμάκι για να μειώσετε την άμεση έκθεση των δοντιών σας στο οξύ. Θα πρέπει, επίσης, να αποφύγετε το βούρτσισμα των δοντιών σας αμέσως μετά την κατανάλωση του νερού με το λεμόνι και να πίνετε άφθονο νερό μετά.

3. Όσοι τρώνε έξω

Μια μεγάλη ποικιλία μικροοργανισμών μπορεί να επιβιώσει στη σάρκα και τη φλούδα ενός κομμένου λεμονιού, λένε οι συγγραφείς σχετικής έρευνας στην έκθεσή τους. Οι θαμώνες των εστιατορίων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι φέτες λεμονιού που προστίθενται στα ποτά τους μπορεί να περιλαμβάνουν δυνητικά παθογόνα μικρόβια.

Ο Philip Tierno, Ph.D., κλινικός καθηγητής μικροβιολογίας και παθολογίας στο NYU Langone Medical Center, διεξήγαγε παρόμοιες μελέτες, οι οποίες διαπίστωσαν ότι οι μισές φέτες λεμονιού που συλλέχθηκαν από διάφορα εστιατόρια ήταν μολυσμένες με ανθρώπινα περιττώματα.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο: Οι υπάλληλοι του εστιατορίου μπορεί να μην πλένουν επιμελώς τα λεμόνια ή ακόμη και να μην τα ξεπλένουν. Είναι εύκολο για έναν σερβιτόρο, τον μπάρμαν ή τον σεφ να τα μολύνει, αφού έρχεται σε επαφή με άλλους θαμώνες και χειρίζεται τρόφιμα.

«Βρήκαμε σε κάθε ομάδα δειγμάτων από διαφορετικά μαγαζιά, βακτήρια από τρία σημεία του σώματος που οι άνδρες συνήθως μεταδίδουν τη χλωρίδα τους», λέει ο Tierno στην HuffPost.

Αυτά περιλαμβάνουν βακτήρια από τα έντερα (με τη μορφή κοπράνων), την αναπνευστική οδό (σκεφτείτε βήχα, ομιλία, φτέρνισμα) και το δέρμα. Μεταξύ των δειγμάτων που συλλέχθηκαν περιλαμβάνονταν το E. coli, ο staphylococcus epidermidis και η candida, ένας μύκητας που απαντάται συνήθως στον κόλπο.

4. Όσοι παίρνουν φάρμακα

Η καθημερινή κατανάλωση νερού με λεμόνι μπορεί να επηρεάσει ορισμένα φάρμακα. Το λεμόνι μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα και να μειώσει την αποτελεσματικότητά τους. Εάν παίρνετε φάρμακα, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αρχίσετε να πίνετε τακτικά νερό με λεμόνι

Το διαβάσαμε εδώ alldaynews.gr

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button