ΔΙΔΑΧΕΣ

Οι Άγγελοι πάσχουν από «ανεργία»

Άγγελοι: Οι Άγγελοι πάσχουν από «ανεργία» διότι εμείς «απεργούμε»; Όταν προσευχόμαστε στο Θεό δεν το κάνουμε απλά για να ζητήσουμε κάτι που θα θέλαμε.

Η προσευχή είναι η επικοινωνία μας με το Θεό. «Μιλάμε» μέσω της προσευχής. Ευχαριστούμε για όλα όσα έχουμε και δεν έχουμε το Θεό. Η προσευχή είναι η συνεχής επικοινωνία μας με το Θεό. Κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή μπορούμε να «μιλήσουμε» μαζί Του…

Υπάρχουν άνθρωποι πού ζητούν την προσευχή από τους άλλους, άλλα οι ίδιοι δεν προσεύχονται γιατί θεωρούν τον εαυτό τους αμαρτωλό. Λένε για παράδειγμα στους Ιερείς και Μοναχούς: «Προσευχηθείτε για μας, πάτερ, εσείς που είσαστε κοντά στον θεό και σας ακούει. Εμείς είμαστε αμαρτωλοί και ο Θεός δεν μας ακούει!».

Είναι ο εκ δεξιών πειρασμός.
Μια δικαιολογία γεμάτη ταπεινολογία, για να αποφύγουν τη δική τους ευθύνη για την προσευχή, αλλά και το δικό τους αγώνα. Γράφει ένας αγιορείτης ιερομόναχος:
«Καμία προσευχή δεν πάει χαμένη. Οι Άγιοι Άγγελοι, επιτρέψτε μου να το πω παραστατικά, πάσχουν από ανεργία, γιατί δεν προσεύχονται οι πιστοί όσο έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό, μόλις βγει μία προσευχούλα από την καρδιά, το νου και τα χείλη κάθε πιστού, οι Άγγελοι την αρπάζουν και με λαχτάρα, προσθέτοντας και τις δικές τους πρεσβείες, την προσφέρουν στον φρικτό θρόνο του Τριαδικού μας Θεού.

Οι Άγιοι Πατέρες, έχοντας την πείρα αυτή, επιμένουν να γίνουμε άνθρωποι προσευχόμενοι πρωτίστως και έπειτα σκεπτόμενοι, άνθρωποι αγιασμένοι και όχι ορθολογιζόμενοι».

Οι Άγγελοι πάσχουν από «ανεργία» – Αρχιμ. π. Νεκταρίου Αντωνοπούλου

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button