ΘΑΥΜΑΤΑ

Η παραμόρφωση που δεν έγινε! Ένα συγκλονιστικό θαύμα του οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου

Ένα συγκλονιστικό θαύμα του οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου

Τον Φεβρουάριο του 1994 ο κ. Γεώργιος Καποδίστριας από το Δομένικο της Ελασσόνος έπασχε από καρκίνο δέρματος παρειάς παραμελημένο με διήθηση παρωτίδας και καταστροφή του αριστερού προσωπικού νεύρου. Η διάγνωση έγινε στην Ω.Ρ.Λ. κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λαρίσης.

Έπρεπε να γίνει χειρουργική επέμβαση αμέσως. Όμως η μεγάλη αυτή επέμβαση θα είχε ως συνέπεια την παραμόρφωση του προσώπου του λόγω καταστροφής του προσωπικού νεύρου.

Παρ’ όλα αυτά ο ασθενής παρέμεινε στην κλινική και προγραμματίσθηκε η ημέρα της επεμβάσεως. Την ημέρα εκείνη λίγες ώρες πριν από το χειρουργείο κάλεσε την σύζυγό του και της λέει: επειδή το περιστατικό του συζύγου σας είναι σοβαρό, γι’ αυτό σας συνιστώ να πάτε σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Αμέσως ανεχώρησαν για την Αθήνα και κατευθύνθηκαν στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού όπου η αδελφή της συζύγου του ασθενούς εργαζόταν ως Νοσοκόμος και μάλιστα στο χειρουργείο. Η ανωτέρω αδελφή νοσοκόμος ευρίσκετο εις το Ησυχαστήριό μας κατά την ημέρα της ανακομιδής του λειψάνου του π. Φιλοθέου και της είχαμε δώσει ένα μικρό τεμάχιο των ιερών του λειψάνων.

Όταν ο ιατρός κ. Παπάζογλου καθόρισε την ημέρα της επέμβασης, η τότε αδελφή Βασιλική και νυν Μοναχή του Ιερού μας Ησυχαστηρίου Νεκταρία, σταύρωσε με τον π. Φιλόθεο τον ασθενή. Καθ’ όλην την διάρκεια της επεμβάσεως παρίστατο στο χειρουργείο φέροντας μαζί της το ιερό Λείψανο. Μετά την ολοκλήρωση της επεμβάσεως το τοποθέτησε πάνω στον ασθενή.

Το αποτέλεσμα αυτής της επεμβάσεως ήταν τέλεια επιτυχία. Μετά την πρώτη αλλαγή ο ιατρός διέγνωσε την επιτυχία. Όμως υπέβαλε τον ασθενή σε ειδικές κινήσεις για να προσδιορίσει το μέγεθος της πάρεσης. Εξεπλάγη όμως όταν διεπίστωσε ότι δεν υπήρχε καμμία μεταβολή στο πρόσωπο του ασθενούς. Τότε με θαυμασμό είπε:

Η επιτυχία δεν είναι έργο δικό μου. Είναι θαύμα!

Πηγή: Αφιέρωμα εις τον Άγιον Γέροντα της Πάρου, Αρχιμ. π. ΦΙΛΟΘΕΟΝ ΖΕΡΒΑΚΟΝ + , Εκδ. Ιερόν Γυν. Ησυχαστήριον  «Παναγία η Μυρτιδιώτισσα» Θαψανών Πάρου

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button