ΔΙΑΦΟΡΑ

Παπαζάχος: Προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό – «Ξύπνησαν τα ρήγματα»

Έκτακτο Σοκ Παπαζάχος: Προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό..

Πολύ συχνές είναι τις τελευταίες ημέρες οι σεισμικές δονήσεις στον Κορινθιακό κόλπο, με πιο πρόσφατο το «χτύπημα» των 3,7 βαθμών με κέντρο το Ξυλόκαστρο.

Σχολιάζοντας το φαινόμενο ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος εξήγησε στον Alpha τους λόγους για τους οποίους οι σεισμοί είναι τόσο συχνοί τις τελευταίες ημέρες.

«Δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα, μιλάμε για τον Κορινθιακό κόλπο, είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές στον ελλαδικό χώρο, έχει μόνιμη σεισμικότητα. Αν είσαι κάτοικος του Ξυλοκάστρου, του Αιγαίου, της Πάτρας είναι απίθανο να μην νιώσεις κάποιο σεισμό», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαζάχος κατέληξε πως «ο λόγος που ο Κορινθιακός κόλπος έχει συγκεντρώσει ιδιαίτερη προσοχή είναι γιατί το 1965 δυτικότερα, υπήρξε ένας σεισμός, το 1981 είχαμε τον «σεισμό των Αλκυονίδων» ο οποίος είχε προκαλέσει βλάβες και στο λεκανοπέδιο.

Ανάμεσά τους υπάρχει μια περιοχή που δεν έχει σεισμικότητα και γι’ αυτό έχει μεγάλη προσοχή. Αλλά δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε, έτσι είναι η σεισμικότητα στον Κορινθιακό».

Πηγή:

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button