ΔΙΑΦΟΡΑ

Απομονωμένη από τα πάντα εδώ και δεκαετίες η Έλια Καλλιγεράκη: Δείτε πού βρίσκεται σήμερα στα 76 της η γλυκιά ηθοποιός που έγινε…έγινε κορίτσι του Κωνσταντάρα

Η απομάκρυνση από τα φώτα της δημοσιότητας και η προσωπική τραγωδία

Η Έλια Καλλιγεράκη αποτέλεσε κάποτε μια από τις πιο περιζήτητες Ελληνίδες γυναίκες, με την ομορφιά της να σε «τυφλώνει» και την καριέρα της να μοιάζει υποσχόμενη για πολλά χρόνια, ωστόσο η ίδια διάλεξε τη μοναξιά, που έχει γίνει πιο έντονη τα τελευταία 15 χρόνια, με άλλη ιστορική ηθοποιό επίσης να έχει χαθεί.

Η Καλλιγεράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 από πατέρα Κρητικό και μητέρα Αιγυπτιώτισσα. Είναι ανιψιά του ηθοποιού Δήμου Σταρένιου. Τελειώνοντας το σχολείο, τα πρωινά εργαζόταν ως δακτυλογράφος σε δικηγορικό γραφείο και τα απογεύματα φοιτούσε στη σχολή Μανεκέν της Αντουανέτας Ροντοπούλου.

Έλαβε μέρος στα Καλλιστεία και εξελέγη Σταρ Ελλάς 1967. Ταξίδεψε στο Μαϊάμι και συμμετείχε στο διαγωνισμό για τον τίτλο «Μις Υφήλιος», όπου κέρδισε μια θέση στην τελική δεκάδα αλλά και τον τίτλο «Μις Φωτογένεια». Εκεί, έκλεισε συμβόλαιο με την Comité Français De L’élégance (Γαλλική Επιτροπή Ομορφιάς) και περιόδευσε δουλεύοντας ως μοντέλο σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, γράφτηκε στη Δραματική Σχολή του Γρηγόρη Βαφιά ενώ παράλληλα εργάστηκε στο θέατρο με προσωρινή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Επίσης παρουσίασε το πρόγραμμα σε ρεβύ πίστας στα κοσμικά κέντρα «Βράχος» στην Πλάκα και «Παγκόσμιο» στο Ελληνικό. Αποφοίτησε με άριστα από τη σχολή, ερμηνεύοντας τον ομώνυμο ρόλο στην Αντιγόνη του Ανούιγ, σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα.

Από το 1968 εργάστηκε στα θέατρα Εθνικού Κήπου, Βέμπο, Γκλόρια, Φλορίντα και Ρεξ. Ο Κώστας Πρετεντέρης την επέλεξε για έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, στο ξεκίνημα της τηλεοπτικής σειράς «Η Γειτονιά μας», και ερμήνευσε τη Νόρα Κασανδρή. Μαζί με το Βάσο Δελακοβία (Βάσος Αδριανός) αποτέλεσαν το ρομαντικό ζευγάρι της “Γειτονιάς”. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε και σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές.

Στον κινηματογράφο ξεκίνησε με τις ταινίες της Φίνος Φιλμ Πανικός του Σταύρου Τσιώλη και Διακοπές στο Βιετνάμ του Πάνου Γλυκοφρύδη. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Καραγιάννης-Καρατζόπουλος στις ταινίες Ένας τρελός, τρελός Αεροπειρατής, Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη, Τι 30, τι 40, τι 50 και Τον Αράπη κι αν τον πλένεις.

 

Η οικογένεια και ο θάνατος του συζύγου της

Το 1974 εγκατέλειψε την καριέρα της για προσωπικούς λόγους. Εξακολούθησε να εργάζεται πίσω από την κάμερα μαζί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Πέτρο Πανταζή, κάνοντας εκπομπές για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο αλλά και εκφωνήσεις σε διαφημιστικά σποτ και ντοκιμαντέρ.

Το 1976 παντρεύτηκε με τον Πέτρο Πανταζή και το 1979 απέκτησαν το γιο τους. Έζησαν μαζί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το Δεκέμβριο του 2008, όταν ο Πανταζής απεβίωσε λόγω καρκίνου. Η κοπέλα με το γλυκό χαμόγελο, μια κυρία της πασαρέλας και του κινηματογράφου, δίπλα στο Λάμπρο Κωνσταντάρα και πολλούς ακόμη «μεγάλους» της εποχής δεν θα βγει ποτέ, όμως, από το μυαλό μας.

 

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button