ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σπιτικό Ψωμί μαργαρίτα γεμιστό με φέτα

Σπιτικό Ψωμί μαργαρίτα γεμιστό με φέτα

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για την ζύμη

θα χρειαστούμε 25 γρ μαγιά φρέσκια βάζουμε στην μαγιά 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη γεμάτες, λίγο χλιαρό νερό και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε μέσα μισό κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινιζμενο

Βάζουμε το μείγμα της μαγιας μία καλή πρεζα αλατι και 80γρ ελαιόλαδο και χλιαρό νερό όσο πάρει η ζυμη

Αφηνουμε την ζύμη να φουσκώσει για μια ώρα έπειτα την χωρίζουμε σε 7 μπαλιτσες της ανοίγουμε φίλο και της γεμιζουμε με φετα 700γρ φετα υπειρος χωρίς καθόλου υγρά της κλείνουμε σαν πουγκί και έπειτα της κάνουμε μπαλιτσες προσεκτικά να μην βγει έξω η γέμιση

Τις τοποθετούμε την μια δίπλα στην άλλη σχηματίζοντας μαργαρίτα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα αλείφουμε απο πάνω με ελαιόλαδο και αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν

Πασπαλίζουμε με σουσάμι ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά πάνω κάτω μόλις έχει πάρει χρυσαφένιο χρώμα και ροδοψυθουν ειναι έτοιμη

Η Συνταγή είναι από κ. Geri Dako‎ – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.

xrysessyntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button