ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποιοι και πότε θα πάρουν έκτακτο «επίδομα αδείας» 200 ευρώ

Έκτακτο επίδομα καλοκαιριού 200 ευρώ στο μοντέλο του «Δώρου Πάσχα». Ποιοι θα πάρουν το «επίδομα αδείας» και πότε.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την ενίσχυση των ευάλωτων ξανά με ένα έκτακτο επίδομα «αδείας» 200 ευρώ για το καλοκαίρι, αντίστοιχο με αυτό που δόθηκε το Πάσχα. Το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται στα 250-300 εκατομμύρια ευρώ, όμως δεν θα δοθεί σε όλους.

Καθώς η ακρίβεια συνεχίζει την άνοδο με «σπασμένα φρένα», και τα βασικά προϊόντα έχουν πάρει «φωτιά», η κυβέρνηση αναζητά τρόπους ανακούφισης των πολιτών με μέτρα στήριξης όπως το δεύτερο Fuel Pass για τα καύσιμα, το Power Pass για το ρεύμα, αλλά και ένα έκτακτο επίδομα που θα δοθεί όπως έγινε τον Απρίλιο. Παρότι συζητείται εδώ και κάποιες εβδομάδες, δεν υπάρχουν νεότερα, αλλά παραμένει στο τραπέζι και δεν αποκλείεται να έρθουν ακόμα την επόμενη εβδομάδα οι επίσημες ανακοινώσεις. Εάν τελικά επιβεβαιωθεί, τότε θα μοιραστεί στους δικαιούχους μέσα στον Ιούλιο, όπως γίνεται και με το επίδομα αδείας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Όπως σχολιάσε, εξάλλου, πρόσφατα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης: «Εφόσον οι πόροι μας είναι περιορισμένοι πρέπει να κατευθύνονται περισσότερο σε εκείνους που έχουν αδυναμία παρά προς εκείνους που τα καταφέρνουν».

Ποιοι είχαν λάβει έκτακτο «Δώρο Πάσχα» 200 ευρώ

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Ξεκινά το Power Pass μετά του Αγίου Πνεύματος

Στις 15 ή 16 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα στο gov.gr για την αίτηση του Power Pass. Η διαδικασία θα γίνει όπως και με το Fuel Pass, δηλαδή κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα του ΑΦΜ. Οι δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 30 Ιουνίου για να κάνουν τις αιτήσεις τους και τα χρήματα θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τον Ιούλιο. Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, με καθαρό οικογενειακό εισόδημα του 2020 έως 45.000 ευρώ, ποσό που θα προκύψει μετά από αφαίρεση των φόρων.

Fuel Pass ξανά για Ιούλιο και Αύγουστο

Νεότερες πληροφορίες για το Fuel Pass αναφέρουν πως θα ανακοινωθεί εντός ολίγων ημερών. Το βασικό σενάριο θέλει να εξετάζεται νέος γύρος αιτήσεων για Ιούλιο και Αύγουστο. Η δίμηνη παράταση του επιδόματος βενζίνης θα περιλαμβάνει διεύρυνση των δικαιούχων με αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται από τα 30-50 ευρώ που ήταν η πρώτη επιδότηση, τα ποσά να φτάσουν τα 40-60 ευρώ, ενώ το όριο εισοδήματος των 30.000 ευρώ εξετάζεται να αυξηθεί στα 45.000 ευρώ «καθαρά». πηγη ieidiseis.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button