ΔΙΑΦΟΡΑ

Σαύρες ή σαμιαμίδια στο μπαλκόνι ή χειρότερα μέσα στο σπίτι: Δείτε πως να απαλλαγείτε μια και καλή

Σαύρες ή σαμιαμίδια στο μπαλκόνι ή χειρότερα μέσα στο σπίτι: Πάνω από 200 εκατομμύρια χρόνια, οι σαύρες υπάρχουν παντού στον πλανήτη. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν από την εποχή των δεινοσαύρων. Δείτε πως να απαλλαγείτε από τα πιο πολυπληθή ζώα στον πλανήτη με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους.

Οι σαύρες είναι από τα πιο πολυπληθή ζώα στον πλανήτη, καθώς αριθμούν πάνω από 200.000.000 σε πληθυσμό και 5.000 σε διαφορετικά είδη.

Πρόκειται για ένα ζώο που δεν είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που τις επιλέγουν και ως κατοικίδιο. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν θα είναι χαρούμενοι εάν το σπίτι τους εμφανιστεί μια σαύρα.

Για να απαλλαγείτε από τους επισκέπτες αυτού του είδους, Σύμφωνα με το www.in.gr υπάρχουν απλοί -αλλά και αποτελεσματικοί- τρόποι.

Σκόρδο

Οι σαύρες μισούν την μυρωδιά του σκόρδου, οπότε μπορείτε να βάλετε σκόρδα στις πόρτες και τα παράθυρα. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από χυμό σκόρδου και νερό και να το χρησιμοποιείτε σαν σπρέι.

Σπρέι πιπεριού

Αντί για σκόρδο, χρησιμοποιήστε δύο κουταλάκια του γλυκού πιπέρι τριμμένο. Βάλτε και σκόνη τσίλι αν θέλετε. Ανακατέψτε με νερό και ψεκάστε τις γωνίες, τα κουφώματα και όπου αλλού δείτε σαύρες.

Φτερά παγωνιού

Είναι ασυνήθιστο και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση αλλά οι σαύρες φοβούνται πολύ αυτά τα φτερά. Μπορείτε να τα αγοράσετε στο διαδίκτυο.

Τσόφλια αβγού

Η μυρωδιά των αβγών διώχνουν τις σαύρες γιατί νομίζουν πως υπάρχει κάποιο άλλο πλάσμα στο σπίτι.

Κρύο νερό

Ρίξτε κρύο νερό σε μία σαύρα και θα ακινητοποιηθεί.

Η σαύρα του καλοκαιριού που φέρνει καλοτυχία

Οι παλαιοί είχαν διάφορες θεωρίες και πιστεύω που τότε μας φάνταζαν τόσο αληθινά κι εντυπωσιακά όταν τα ακούγαμε. Τώρα, που μεγαλώσαμε ίσως και να γελάμε και να λέμε: “τι πιστεύαμε μικρά”, όμως ήταν τόσο αγνά και αθώα που γιατί να μην τα πιστεύεις και τώρα;

Ας πούμε για το σαμιαμίδι, η γιαγιά έλεγε πως δεν πρέπει να το σκοτώνουμε γιατί φέρνει καλοτυχία. Κι άπαξ και το σκοτώσεις, είναι σα να διώχνεις η ίδια την καλή τύχη από το σπίτι σου. Βλέποντας το απορούσα πώς ένα τόσο άσχημο ερπετό, μπορούσε να είναι τόσο καλότυχο. Αλλά η σοφή γιαγιά μου με επανέφερε, εξηγώντας μου πως η ομορφιά δεν είναι πάντα ευλογία. Και μου έλεγε και τη γνωστή παροιμία: “Απ’ έξω κούκλα και μέσα πανούκλα”.

Έτσι και με το σαμιαμίδι. Είναι μια μικρή σαύρα με ένα ανατριχιαστικά ξεθωριασμένο χρώμα που νομίζεις ότι φαίνονται τα σωθικά του, με μεγάλο κεφάλι, γουρλωτά μαύρα μάτια σαν τεράστια κουμπιά, και ουρά που αν την κόψεις, αυτή βγαίνει ξανά. Αυτό και αν είναι ανατριχιαστικό.

Για ποιο λόγο το σαμιαμίδι (ή αλλιώς Μολυντήρι) θεωρείται πως φέρνει τύχη, ποτέ δεν εξηγήθηκε. Έτσι, έμαθαν οι παλαιοί κι έτσι έμαθαν και σε εμάς. Και αν δεν πιστεύετε στην καλή του τύχη και πάλι είναι χρήσιμο στο σπίτι τα καλοκαίρια, γιατί τρώει τα έντομα και κυρίως τα κουνούπια.

Τέλος, το σαμιαμίδι έχει συνδεθεί με τα καλοκαίρια, γιατί απλά τον χειμώνα πέφτει σε χειμερία νάρκη.

πηγη daddy-cool.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button